YÖK Başkanımız Üniversitemiz Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı
25 Nisan 2017 11:43

Üniversitemiz, Kalkınma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde ve TÜBİTAK'ın katkılarıyla 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı"na katıldı. Fuarın ilk gününde Gazi Üniversitesi standı YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna tarafından ziyaret edilirken çok sayıda rektör, akademisyen, sanayici ve araştırmacı da Gazi Üniversitesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye’de faaliyet gösteren araştırma altyapılarının ön plana alındığı ve üniversite-kamu-özel sektör arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla "Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri" ana temasıyla düzenlenen fuarda Üniversitemizin standında Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yaşam Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eklemeli İmalat Uygulama ve Araştırma Merkezi ve ayrıca diğer fakültelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veriliyor.

Organizasyon kapsamında düzenlenen panelde Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan “Teknolojideki Eğilimler Işığında Türkiye’nin Öncelikli Alanları” başlıklı oturumda sunuş yaparken konuşmasında “gelişmekte olan ülkeler için” meslek tercihlerinde “ülke ihtiyaçları”nın etkin unsur olduğuna değindi. Rektörümüz konuşmasında bilgisayar ve yazılım ile ilgili mesleklerin uzunca bir süre daha geleceğin meslek alanları içerisinde yer alacağını aktarırken, “Bugün pek öne çıkmamış olsa da, insanlığın değişen ve gelişen ihtiyaçları nedeniyle gelecekteki meslekler arasında “yeni malzemelerin geliştirilmesi”, “yeni üretim yöntemlerinin geliştirilmesi” ve “makine-insan etkileşimi” konularının yoğun bir şekilde gündemimize gireceğini düşünüyorum.” dedi.

“Biyo-malzeme mühendisliği”, “meta-malzeme (malzeme ötesi) mühendisliği”, “düşünsel üretim teknolojileri” gibi farklı kavramların zaman içinde gündemimize girerek birer meslek halini alacağını düşünüyorum diyen Rektörümüz, bu kavramların bir kısmının ise şimdiden gündeme girdiğini aktardı. Uslan konuşmasında, “Eklemeli imalat olarak Türkçeleştirilen 3 Boyutlu metal yazıcılar ve daha önceki üretim yöntemleri ile üretilemeyen ve ancak bu yazıcılar kullanılarak üretilebilen karmaşık geometriye sahip ekipmanların ve bu üretim yöntemleri ile bağlantılı olarak Endüstri 4.0 kavramının önümüzdeki 10 yıllar içerisinde yeni meslekler ve mesleki trendleri şekillendireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

05.05.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği