Yabancı Dil Öğretiminde Akreditasyon Başarısı
03 Şubat 2020 15:24

Yabancı Diller Yüksekokulumuz, bünyesinde yürüttüğü Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce hazırlık programları ile fakülte ve meslek yüksekokullarında yürüttüğü Genel İngilizce ve Mesleki İngilizce öğretimlerini uluslararası düzeyde akredite ederek, Pearson Assured Sertifikası almaya hak kazandı.

Uluslararası akreditasyon süreci, Yabancı Diller Yüksekokulu’na denetçi olarak atanan Tarek Salama’nın 13.12.2019 tarihinde üniversitemize gerçekleştirdiği inceleme ziyareti ile 8 buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Denetçi Salama, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Uslan ile de görüşerek, Üniversitemiz bünyesinde verilen yabancı dil öğretimlerinin uluslararası standartlarda sağlandığını belirtti.

Yabancı Diller Yüksekokulunun gerçekleştirdiği bu uluslararası akreditasyon ile üniversitemiz, Türkiye’de yabancı dil öğretimlerini en geniş çeşitlilik ve kapsam ile uluslararası boyutta akredite etmiş üniversite oldu. Ayrıca Üniversitemiz Arapça Hazırlık Programını uluslararası boyutta akredite edebilen ülkemizdeki tek üniversite olma başarısını da gösterdi.

Akredite olan programlar
Hazırlık programları
1) Upper-Intermediate Seviyesi Akademik İngilizce
2)  Upper-Intermediate Seviyesi Akademik Almanca