Üniversitemizin Sanat Belleği: Resim-İş Sergisi
30 Kasım 2016 10:57

Ülkemizin en köklü bölümlerinden biri olan Eğitim Fakültesi Resim-iş Anabilim Dalı, üniversitemizin bellek çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla iki ayrı proje ile sanatseverlerle buluştu. 1932 yılından günümüze üniversitemizde görev yapan öğretim elemanlarının çalışmaları CerModern’de sergilenirken ‘1932’den Günümüze Gazi’nin Resim-İş Eğitimi Öğretim Elemanları Karma Sergisi’nde büyük ustalar anıldı. Serginin açılışı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde CerModern’de gerçekleştirilirken, açılışta Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, eski bakanlarımızdan Sabahattin Çakmakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suna Ağıldere, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya ve Gazi Üniversitesi öğretim elemanları yer aldı.

Gazi’nin sanat alanına yaptığı katkıları ortaya koyan diğer çalışma ise Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı binasında sergilendi. Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında hazırlanan çalışmada 1932’den bu yana Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapan öğretim üyelerinin eserleri, fotoğrafları, kullanılan araç-gereçlerden oluşan bir veri bankası kuruldu. Çalışmanın koordinatörlüğü Prof Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru tarafından yürütülürken çalışmada Araştırma Görevlisi Ali Ertuğrul Küpeli ve bir grup öğrenci görev aldı.

30.11.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği