Üniversitemizde Kalite Komisyonu Toplantısı Yapıldı
18 Şubat 2021 | 12:48

Üniversitemiz Kalite Komisyonu toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yönetimde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Bekir Buluç, Genel Sekreter Hasan Kaleli ile komisyon üyesi öğretim üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Yıldız göreve geldikleri günden bu yana, Gazi Üniversitesi Kalite Komisyonunun aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ettiğine vurgu yaparak, YÖKAK İzleme Takımı Toplantısında komisyon üyelerinin başarılı bir şekilde Üniversitemizi temsil ettiklerini ifade etti ve bütün üyelere başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır olmak üzere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, önceki yıllarda yayınlanan raporları incelediklerini ve eksik yönleri tespit ederek, Gazi Üniversitesini ileriye taşımak ve araştırma üniversiteleri arasında üst sıralara çıkarmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Rektörümüz, Üniversite olarak kalite komisyonunun devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini ve yönetim olarak daha iyi ne yapabiliriz, diye fikir üretmeye devam edeceklerini söyledi. Kalite süreçlerini iyi yönetmek için “Verimlilik Toplantıları” adı altında toplantılar yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Araştırma Merkezlerinin bütün yöneticileriyle bir araya geldiklerini ve bu toplantıların devam edeceğini ifade etti.

Üniversite yönetimi olarak önem verdikleri hususları şu şekilde dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Akreditasyon, kalite ve ISO 9001’e çok önem veriyoruz. Bunlar bizim için olmazsa olmazlarımızdır. Bu sayede Üniversitemiz araştırma üniversiteleri arasında daha üst sıralarda yer alacaktır. Ayrıca bunlar başta URAP olmak üzere, birçok uluslararası derecelendirme kuruluşunun yaptığı başarı sıralamalarında üstlerde yer almamızı sağlayacaktır. Bununla birlikte dünyada önemli bilim insanları arasına girecek hocalarımızın sayısı daha da artacaktır. Kalite için yaptığımız çalışmaların bunlara vesile olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından komisyon üyesi Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Musa Sarı, şimdiye kadar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verirken, komisyon olarak eksikleri tamamlamak adına önemli adımların atıldığını ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Yıldız’a teşekkürlerini iletti. Prof. Sarı, Fen Fakültesi Fizik Eğitim Ana Bilim Dalı olarak akreditasyon sürecine katılacaklarının bilgisini verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Kalite komisyonu üyesi Prof. Dr. Deran Oksay, ilk kez bu komisyonda görev aldığını ve bu görevden duyduğu heyecanı dile getirdi. Prof. Dr. Oksay bu komisyonla birlikte Gazi Üniversitesinin neler yapabileceklerini gördüklerini ifade etti. Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kalite Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Fatma Açık ise, bu dönem komisyona dâhil olduğunu ve Gazi Üniversitesinin kapasitesi ve neler yapabilecek güçte olduğunu görmek adına sürecin çok faydalı geçtiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından tekrar söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, 2021 yılının Gazi Üniversitesinin 95’inci kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Salgın nedeniyle oldukça sıkıntılı bir yılı geride bıraktık. Ocak ayından itibaren aşılama sürecinin başlamasıyla normale dönmeyi umut ediyoruz. Gelecek yıldan umutluyuz. Üniversitemizin 95’inci yıldönümü sebebiyle “95 YIL, 95 FAALİYET VE 95 ESER” mottosuyla hareket edeceğiz. Yıldönümü faaliyetlerinin planlamasıyla ilgili 6 Ocak 2021 tarihinde tüm fakülte ve yüksek okullarımızın temsilcileriyle bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.

Üniversitemizin YÖKAK Süreci

2017 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Kurumsal Dış Değerlendirme Programının ikinci aşaması olarak Kurumsal İzleme Ziyareti Toplantısı, YÖKAK İzleme Takımı ve Üniversitemiz çeşitli birimlerinin katılımıyla 28 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kalite Kurulunun 2017 yılında başlattığı Kurumsal Dış Değerlendirme Programına katılan ilk üniversitelerden olan Gazi Üniversitesine Kasım 2017 ve Ocak 2018’de Değerlendirme Takımı tarafından iki ziyaret gerçekleştirerek, incelemelerde bulunulmuş ve değerlendirme sonrasında Kurumsal Geri Bildirim Raporu hazırlanarak Üniversitemiz ve kamuoyu bilgisine sunulmuştu. Söz konusu Raporda yer alan değerlendirme sonuçları ve iyileştirmeye açık alanlarda geçtiğimiz üç yıl boyunca yapılanların değerlendirilebilmesi amacıyla 28 Aralık 2020 tarihinde YÖKAK 2020 yılı Kurumsal Dış Değerlendirme, Kurumsal Akreditasyon ve İzleme Programı kapsamında Üniversitemize çevrimiçi bir "İzleme Ziyareti" gerçekleştirildi.

28 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen İzleme Ziyareti toplantılarında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Necmiye Funda COŞKUN ile Yükseköğretim Kalite Kurulu Gözlemcisi Prof. Dr. Aslıhan NASIR’dan oluşan üç kişilik İzleme Takımı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, G.Ü. Kalite Komisyonu, G.Ü. Senatosu, Üniversitemiz Genel Sekreteri ile idari birim yöneticileri ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirerek, 2018 yılından beri yürütülen iyileştirme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Karşılıklı görüşmelerde Üniversitemizde kalite süreçleri adına atılan ve atılacak adımlar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.

 

 

background image