Üniversitemizde Gerçekleştirilen Verimlilik Toplantılarının Beşincisi Eczacılık Fakültesi İle Yapıldı
30 Ocak 2021 | 11:21

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, verimlilik toplantılarının beşincisinde Eczacılık Fakültesi bölüm ve ana bilim dalı başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, fakültenin ana bilim dalı başkanları ile öğretim üyeleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, toplantıda araştırma üniversitesi kriterleri ile Üniversitemizin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler verirken, kurumsal kimliğe önemli katkı ve kolaylık sağlayacak Akademik Veri Yönetim Sistemi  (AVESİS), Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi (ATÖSİS), Kurumsal Veri Yönetim Birimi ve Sistemini uygulamaya başladıklarını ve Proje Süreçleri Yönetim Sisteminin (BAPSİS) kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, yönetim olarak her fakültede kadroların adil dağıtılması hususuna azami dikkat ettiklerine vurgu yaparken, akademisyenlerin özlük haklarında hassas davranmaya gayret ettiklerini ifade etti. Prof. Dr. Yıldız, öğrencilere çok önem verdiklerini ve onların bu ülkenin geleceği olduğuna değinerek, her fakültedeki öğretim üyelerinden öğrencilerin makul taleplerine en kısa sürede yanıt vermelerini istedi. Kendisinin de öğretim üyeleri ile öğrencilerden gelen talep ve önerileri dikkatle takip ettiğini ve bunlara yanıt verdiğini dile getiren Rektörümüz, üniversite bünyesindeki sağlıklı iletişim ve etkileşimin başarı için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Yıldız, göreve geldiklerinde tüm fakültede görevli öğretim üyelerinden Gazi Üniversitesi için neler yapabiliriz önerisinde bulunmalarını talep ettiklerini anımsattı ve öğretim üyelerinin derslere asistanlarıyla girmesi tavsiyesinde bulundu. Rektörümüz, Gazi Üniversitesinin kuruluşunun 95’inci yılı sebebiyle 95 etkinlik gerçekleştirmeyi ve 95 eser yayını yapılacağını anımsattı ve bu konuda tüm fakültelerden destek beklediklerini ifade etti.

Rektörümüz, 1984 yılından bu yana Gazi Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunu anımsatarak, kurumsallaşma adına kalıcı bir sistem kurarak verimli çalışma ortamını sağlamayı yönetim olarak hedeflediklerini ifade etti. Sistem kurma konusunda olumlu tepkiler aldıklarını ve bunu devam ettireceklerini ifade eden Prof. Dr. Yıldız, yönetim olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili e-posta yoluyla öğretim üyelerinin bilgilendirildiğini dile getirdi.

Toplantıda konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Rektörümüz öğretim üyelerinden gelen soruları yanıtladı.

 

background image