Üniversitemizde “Siber Güvenlik Farkındalığının Artırılması” Paneli Yapıldı
12 Şubat 2021 | 21:34

Gazi Üniversitesi, 21-25 Aralık Siber Güvenlik Haftası münasebetiyle ''Siber Güvenlik Farkındalığın Artırılması'' konulu çevrim için bir panel düzenledi. Açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın gerçekleştirdiği panelin yöneticiliğini Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül yaptı.

Prof. Dr. Musa Yıldız, 21-25 Aralık Siber Güvenlik Haftası nedeniyle bu konudaki farkındalığı ve duyarlılığı artırmak amacıyla bu paneli düzenlediklerini söyledi. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda siber güvenlik alanında önemli gelişmelerin yaşandığına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Dijital ortamlarda siber güvenlikle ilgili hem olumlu hem de olumsuz durum yaşanıyor. Olumlu gelişmeleri anlatmak ve olumsuz durumlara dikkat çekmek için ve toplumda farkındalık oluşturmak büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesi olarak siber güvenlik konusunda çalışmaların devam ettiğini ve bu konuya yönetim olarak önem verdiklerini sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, panele katılan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Siber Güvenlik Haftası nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin yönetimde bir takım etkinliklerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bülbül’ün açılış konuşmasının ardından panele geçildi.

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu panelde, ''Büyük Veri ve Siber Güvenlik'' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sağıroğlu, dijital dünyanın bir zorunluluk haline geldiğini ancak bu dünyada siber saldırılara karşı da tedbirler alınmasını gerektiğine değindi. Gazi Üniversitesinin ''Web of Science'' verilerine göre dünya bilimine katkı sağlayan en önemli üniversitelerden biri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, “Üniversitemiz büyük veri alanında Web of Science verilerine göre ikinci üniversite olarak geçiyor. Bunu da gururla söyleyebiliriz” diye konuştu.

Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Irmak ''Kritik Altyapılar ve Siber Güvenlik'' konulu bir sunum yaptı. Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Nurcan Yılmaz ise ''Kritik Altyapılar ve Siber Güvenlik'' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ ''GUZEM ve Siber Güvenlik''; Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Zafer Ayaz ''Bilgi Sistemleri ve Siber Güvenlik'' konularında sunum yaptı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Küçükali ''Güvenli İnternet ve Siber Güvenlik'', Net Data Soft Genel Müdür Dr. Yusuf Tulgar ise ''Yerli Ürün ve Siber Güvenlik'' konulu sunum gerçekleştirdi.

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 

 

background image