Üniversitemizde “AB Proje Fırsatları ve 2021-2027 Yeni Dönemi Erasmus Programları” Konferansı Yapıldı
19 Mart 2021 | 09:17

Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği bilim konferanslarının 3’üncüsünde “AB Proje Fırsatları ve 2021-2027 Yeni Dönemi Erasmus Programları” konusu ele alındı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Fındık katıldı.

Moderatörlüğünü Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Sayın’ın yaptığı konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, göreve geldikleri günden itibaren proje ağırlıklı bir yönetim olmayı hedeflediklerini ve tüm birimleri proje yapmaya teşvik ettiklerini söyledi. Yönetim olarak proje yapan akademisyenlerin önünü açıp fırsatlar sağlamaya gayret ettiklerine değinen Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemizde proje sayılarının artmasını hedefliyoruz. Gazi Üniversitesi, EKTAM için COFUND Programından 2,39 milyon avro hibe aldı. Bu hibe gerek Üniversitemiz gerekse öğretim elemanı arkadaşlarımız için yeni projeler üretmek adına teşvik edici oldu. Bundan sonraki süreçte de yönetim olarak her türlü yeni projeye talip olacağız” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Fındık, yeni dönemde iş ve iş akışlarının çok hızlandığını bunda da yeni yönetimin etkisi olduğuna değinerek, Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’a teşekkür etti. Dr. Öğr. Üyesi Fındık, sunumunda AB programları ile Türkiye’nin katılım sağladığı Ufuk 2020, Cosme, EaSI ve Erasmus+ programları hakkında bilgiler verdi.

2021-2027 yeni dönemi Erasmus programlarından bahseden Dr. Öğr. Üyesi Fındık, yeni dönemin programının henüz netlik kazanmasa da halîhazırdaki programların güçlendirilerek hizmete açılacağını söyledi. Yeni süreçte K1, K2 ve K3 programlarının devam edeceğinin beklendiğini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Fındık, “Spor, okul eğitimleri, gençlik için hazırlık ziyaretleri, davetli personel akreditasyon gibi etkinlikler bulunuyor. Kısacası yeni dönemde fırsatların daha fazla olacağı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu. Erasmus’a katılmak isteyen öğrencilere dil becerilerini geliştirmesi yönünde tavsiyelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Fındık, yeni dönemden herkesin faydalanmasını önerdi. Sunumun ardından konferans soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image