Üniversitemiz URAP’ta 6’ncı Sırada - Gazi Üniversitesi
Üniversitemiz URAP’ta 6’ncı Sırada
02 Ekim 2018 11:06

ODTÜ URAP (University Ranking By Academic Performance) devlet üniversitelerinin 2018-2019 yılı akademik performans sıralamasını açıkladı.

Gazi Üniversitesi URAP’ın 108 üniversitenin bulunduğu devlet üniversiteleri sıralamasında geçtiğimiz yıla göre 2 sıra yükselerek Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinin ardından 6’ncı sırada yer aldı. Sıralamada Gazi Üniversitesini, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi takip etti.

Devlet üniversitelerinin yanı sıra özel üniversitelerle birlikte 157 üniversitenin bulunduğu genel üniversiteler sıralamasında ise üniversitemiz bu yıl bir sıra yükseldi. Geçtiğimiz yıl genel üniversiteler sıralamasında 9’uncu sırada yer alan Gazi Üniversitesi, 2018-2019 yılı sıralamasında Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinin ardından 8’inci sırada yer aldı. Genel üniversiteler sıralamasında Gazi Üniversitesini, Ege Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi takip etti.

URAP tarafından yapılan sıralamada üniversitelerin makale, atıf, bilimsel doküman, doktora mezunu öğrenci sayısı ile öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı dikkate alınıyor. Detaylara http://tr.urapcenter.org/2018/ adresinden ulaşılabilir.