Üniversitemiz Senatosu Filistin Halkıyla İlgili Alınan ‘Kalıcı Barış Planı’nı Şiddetle Kınadı
03 Şubat 2020 15:25

“1947’den günümüze, işgal ve ihlâllerle âdeta yok edilen Filistin’in hiçbir temsilcisinin hazır bulunmadığı bir toplantıyla alınan kararların “kalıcı barış için gerçekçi bir yol” çizme olasılığı yoktur. Böylesi oldu bittiler, dünyaya, “Bütün bir kâinat muşamba dekor/Bütün bir insanlık yalana teslim” dedirten, akademi dünyası başta olmak üzere, herkesin karşı çıkması gereken Filistin’i işgalin son adımıdır; büyük bir zulümdür.

Filistin halkının onaylamadığı ve reddettiği hiçbir planı, programı Gazi Üniversitesi Senatosu olarak tanımadığımızı, Filistinlilere yapılan bunca haksızlığa ve zulme ‘Kalıcı Barış Planı’ adıyla nihaî bir şekil vermek isteyenlerin son planını şiddetle kınadığımızı kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz.”

Gazi Üniversitesi Senatosu