Üniversitemiz Kurucu Ortaklarından Olduğu TeknoHAB İDEF 2019’a Katıldı
03 Mayıs 2019 12:22

IDEF 2019, 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Gazi Üniversitesi diğer paydaşlarla birlikte fuarda yer alarak; Türkiye’nin en prestijli teknoparkı olması öngörülen, Savunma Sanayi Başkanlığı, TUSAŞ ve ASELSAN’la birlikte kurucu ortağı olduğumuz TeknoHAB’ın tanıtımını yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ve beraberindeki heyet fuar alanını ziyaret ederek, katılımcı firmaların standlarını gezdi.

Gazi üniversitesi,  Mayıs 2018 yılında Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin içinde yer alacak olan ve yeni bir teknoloji geliştirme bölgesi olarak tescil edilen TeknoHAB’ın hissedarı ve kurucu ortaklarından birisi olarak projede yerini aldı. TUSAŞ tarafından inşaa edilecek olan 5500 m² kapalı alana sahip Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKTAM) binası, TeknoHAB’ın ilk binası olarak inşa edilecek.

Rektörümüz, Üniversitemizin paydaşları ASELSAN, TUSAŞ, FNSS, ROKETSAN, HAVELSAN, ERMAKSAN VE FORM ADDITIVE’in de aralarında bulunduğu firma, kurum ve kuruluşlarımızın fuardaki standlarını ziyaret etti.

Gazi Üniversitesi, ASELSAN ve Yükseköğretim Kurumu ile imzalanan dördüncü nesil üniversite örneği olan ASELSAN-Akademi protokolünün, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte dört paydaş üniversitesinden biri oldu.

Üniversitemiz, TUSAŞ, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ile imzalanan çok disiplinli ortak işbirliği protokolü çerçevesinde nörobilim ve noroteknoloji alanında bir ulusal merkez kurulması için biraraya geldi ve altyapı projesi sundu.  Teknoloji merkezimiz olan Gazi Teknopark ise bugün 120’ye yakın firma 950 üzerinde çalışanıyla ülkemizin Ar-Ge faaliyetlerine katkı sağlamakta.

1993’ten bu yana, TSKGV yönetim ve sorumluluğunda, iki yılda bir gerçekleştirilen, milli ürünlerin tanıtımı için sunduğu olanaklar, sektör paydaşlar için oluşturduğu diyalog ortamı ve karar alıcılar ile sektörel oyuncular arasında köprü vazifesi görmesi yönünden büyük önem arz eden ve Dünyanın en büyük dördüncü sanayi fuarı olan IDEF fuarı; TeknoHAB’ın tanıtımına da katkı sağladı.