Üniversitemiz Güvenlik Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Programına Katıldı
15 Ocak 2021 | 16:43

Üniversitemiz personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Üniversitemiz Güvenlik Hizmetleri Müdürlüğünün talebi üzerine Eğitim Şube Müdürlüğünce, Üniversitemiz özel güvenlik personeline yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Güvenlik Müdürü Emekli Birinci Sınıf Emniyet Müdürü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Eski Özel Güvenlik Daire Başkanı Musa Tiyek tarafından verilen eğitime, Üniversitemiz bünyesinde görev yapan 425 özel güvenlik personeli katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Yönetim olarak personelin kişisel gelişimine büyük önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, bu kapsamda personele yönelik hizmet içi eğitim programları düzenlediklerini ifade etti. Hizmet içi eğitimlerle sunulan hizmetin kalitesini de artırmayı hedeflediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, hizmet içi eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

Kırk sekizer kişiden oluşan 9 ayrı grupta gerçekleştirilen eğitim programında; özel güvenlik görevlilerinin görev alanı, olaylara müdahale çeşit ve esaslarıyla özel güvenlik görevlilerinin yetkileri ve yetki kullanma şartları konularında toplam 6 saatlik eğitim verildi.

Eğitim programında şu konular işlendi:  Özel güvenlik görevlilerinin etkin görev yapma ve yetki kullanma şartları, özel güvenlik görevlilerinin görev alanları, özel güvenlik görevlilerinin görev ve yükümlülükleri, özel güvenlik görevlilerinin yetkileri (kimlik sorma yetkisi, arama yetkisi, emanete alma yetkisi, yakalama yetkisi, işyeri ve konuta girme yetkisi, zor kullanma yetkisi), özel güvenlik görevlilerinin özel güvenlik yasasındaki hakları, özel güvenlik görevlileriyle ilgili özel güvenlik yasasındaki suç ve cezalar.

 

 

 

background image