Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden SCI-Expanded Veri Tabanında Taranan Bilimsel Dergi: Entomolojik Araştırma Derneği Dergisi (Journal of the Entomological Research Society (J Ent Res Soc)
8 Eylül 2020 | 16:16

Üniversitemiz bünyesinde Gazi Entomolojik Araştırmalar Derneği’nin uluslararası yayın organı olarak 1999 yılından bu yana yılda 3 kez yayınlanan ‘Journal of the Entomological Research Society (J Ent Res Soc/ )’ dergisinde bugüne kadar 506 adet makale yayınlandı.

Derginin editörlüğünü yapan Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Hasbenli derginin 2008 yılından itibaren SCI-Expanded (Science Citation Index Expanded) veri tabanında tarandığına vurgu yaptı. Ayrıca yine 2008’den itibaren, bilimsel dergileri yönetmek ve yayınlamak için Open Journal Systems (OJS) yazılımının kullandığına değinen Hasbenli, “Dergi 2019 yılına kadar yazılı olarak basıldı. Bu yıldan itibaren online versiyonunu da yayınlanıyor. Dergide taksonomi, filogeni, biyolojik çeşitlilik, ekoloji, sistematik, tarım ve morfoloji gibi konuları içeren entomolojik makalelerin daha geniş okuyucu gruplarına sunulması hedefleniyor. Ayrıca geniş kapsamlı zoocografik değerlendirmeler ve revizyon çalışmalarının yayımlanmasını da destekleniyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hasbenli, derginin ULAKBİM tarafından araştırmacıların ulusal ve bilimsel içeriğe elektronik ortamda erişimlerini sağlamak amacıyla uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilen TR Dizinde yer aldığını söyledi. Hasbenli, 2008-2020 yayımlanan 388 makale ve yayına kabul edilmeyen çalışmalar için yaklaşık %80’i yabancı bilim insanlarından oluşan bin civarında hakem görüşü ve değerlendirmesinin de alındığını sözlerine ekledi.

Derginin ana sayfasına ulaşmak için:

 https://www.entomol.org/journal/index.php/JERS

background image