Üniversitemiz ‘ Fair Play Üniversiteler Kervanına’ ev sahipliği yaptı
16 Aralık 2016 07:56

Tüm dünyanın en önemli spor organizasyonu olarak değerlendirilen Olimpiyat Oyunlarının Türkiye temsilciğini yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Eğitim Kurulu ve Olimpiyat Şampiyonlarından oluşan sporun marka isimleri ‘Fair-Play Üniversiteler Kervanı’  panelinde üniversitemizde öğrencilerle buluştu. Sporda oyunun kurallarına uymanın yanında rakibe saygı anlayışını tanımlayan “fair-play” kavramının masaya yatırıldığı panelde,  “fair-play” konusunda sporun duayen isimleri sunum yaptı. Program öncesinde sporun konu edildiği karikatür sergisinin de açılışı gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Uslan fair-play anlayışının tüm toplumda ve tüm alanlanda benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan

Panelin moderatörlüğü olimpizmin akademik camiadaki önemli isimlerinden üniversitemiz spor bilimleri öğretim üyesi Prof.Dr. İbrahim Yıldıran tarafından gerçekleştirilirken,  panelde TMOK üyesi, Uluslararası Fair-Play Birliği Yönetim Kurulu üyesi, Avrupa Fair-Play Birliği Başkan Yardımcısı, TMOK Fair-Play Komisyonu Koordinatörü ve spor yazarı Erdoğan Arıpınar,  TMOK ve Fair-Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, TMOK üyesi ve spor yazarı Teoman Güray, TV spor yorumcusu Haldun Domaç, TMOK ve Fair-Play üyesi Remzi Yılmaz, olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık, Maratonda balkan şampiyonu ve olimpiyatlarda derecesi olan İsmail Akçay, Akdeniz ile Avrupa Oyunları, Avrupa ve Dünya şampiyonaları ve son olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanma başarısını gösteren milli güreşçimiz Taha Akgül, TMOK Fair-Play üyesi ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Semra Dirier ve TMOK Fair-Play komisyonu üyesi Sevim Güllü konuşmacı olarak yer aldı.

16.12.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği