Üniversitemiz, “7. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konsey Toplantısına” Ev Sahipliği Yaptı
18 Ekim 2017 17:35

Üniversitemiz ev sahipliğinde “7’inci Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı (SABDEK)”, 17-18 Kasım 2017 tarihlerinde Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, SABDEK Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Fatma Gül Şener, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan ve son olarak Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, sağlıkla ilgili fakülte ve bölümlerin eğitim niteliğinin en üst standartlara sahip olması gerektiğine dikkat çekerek, “İnsan sağlığı ile ilgili sağlık profesyonelleri yetiştiren bu fakülte ve bölümler toplum sağlığını doğrudan ilgilendirmektedir” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz 10 Yaşında

Rektörümüz Uslan, sağlık kavramının günümüzde yeniden tanımlandığı söyleyerek, “Günümüzde sağlık eğitimi sadece hastalıkların tedavi edilmesinde değil, hastalıkların önlenmesine ve sağlığın sürdürülmesi anlayışına odaklanarak gerçekleştirilmektedir. Bu durum hem bilimsel çalışmalar hem de sunulan hizmet açısından sağlık bilimleri içinde yer alan meslek gruplarının çok disiplinli faaliyetlerini gerektirmektedir. Bu anlayışla 2008 yılında kurulan Sağlık Bilimleri Fakültemiz de, 10 yıllık dönemde eğitim ve öğretimde yetkinliği kabul edilen, ülkemizin sağlık politikalarının oluşturulmasın ve geliştirilmesinde söz sahibi olan bir fakülte olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

Toplam 75 Bin Öğrenci Eğitim Alıyor

Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ise Sağlık Bilimleri Fakültesi sayısının vakıf üniversiteleri de dahil olmak üzere 90’a ulaştığı bilgisini vererek, “Bu fakültelerde 20 civarında farklı program var. Bunların arasında ilk üç sırayı hemşirelik, beslenme diyetetik ve fizyoterapi ve rehabilitasyon programları alıyor. Bunları sağlık yönetimi ile sosyal hizmet ve çocuk gelişimi takip ediyor. 50 bin civarında öğrenci devlette, 25 bin civarında öğrenci ise vakıf üniversitelerinde eğitim alıyor. Öğrenciler aynı şekilde ilk üç sırada yer alan programları tercih ediyor” diye konuştu.

Öğleden sonraki oturuma katılan Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal  Araştırma Üniversitelerinin kurulma amaçları ve hedefleri hakkında bilgilerini dinleyenlerle paylaşırken ikinci günkü panelde konuşan Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Tufan ise denklik konusunda gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İki gün süren konsey toplantısında Yükseköğretim alanında güncel gelişmeler, sağlık bilimleri fakültelerinde öz değerlendirme süreci, sağlık bilimleri araştırmalarında etik ve hukuk uygulamaları ve vaka örnekleri, sağlık bilimlerinde denklik, yönergeler ve uygulama süreçleri, Tıp ve sağlık bilimleri eğitim çalışmalarının değerlendirilmesi gibi konular ele alındı.

Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof .Dr. Hasan Mandal

Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu