Duyuru
Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı
15 Mart 2017 | 08:02

Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde TÜBİTAK ve Yükseköğretim Kurumu’nun işbirliğinde 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da “Geleceğin üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri” ana temasıyla  “Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı” düzenlenecektir.

Söz konusu etkinlikte Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı, Ar-Ge’de kamu kurumları, özel sektör kuruluşları ve akademinin etkileşiminin artırılması, uluslararası akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi gibi konularda farkındalık yaratmak ve bilgi ve ticari paylaşım platformu oluşturulması amaçlanmaktadır.  Etkinliğin açılış konuşmasının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması beklenirken,  Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bakanlar düzeyinde katılım olacaktır. Üst düzey özel sektör temsilcilerinin, uluslararası kuruluşların, sivil toplum ve düşünce kuruluşlarının, akademisyenlerin ve konuk ülke Japonya’dan kamu, özel sektör çalışan ve akademisyenlerin katılacağı fuara ilişkin bilgilere argezirvesi.org adresinden ulaşılabilir.

Fuarda üniversiteler, kamu araştırma altyapıları ve özel sektör Ar-Ge merkezlerine tahsis edilecek stantlarda Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımının yapılmasına ve ekosistemin güçlendirilmesi kapsamında işbirliklerinin sağlanmasına uygun ortam sağlanacaktır. Buna ek olarak kamu-üniversite-sanayi işbirliği ile Ar-Ge projelerinin yürütülmesine imkân sağlayacak görüşmelerin yapılması için de bir platform kurulacaktır.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan araştırma altyapılarımız fuara katılmak ve etkinlik organizasyonu konusunda bilgi almak için Organizasyon Genel Direktörü Cevdet Çağan ile iletişime geçmesi gerekmektedir. İlgili kişi e-posta: cevdet@onajans.net ve telefon: (0541) 579 25 72 - (0212) 272 61 06 dır.

background image