TUSAŞ ve Üniversitemiz TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu Arasında K120 Avrupa Birliği Akreditasyonu Sağlandı
17 Mayıs 2021 | 22:06

Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) Türkiye Ulusal Ajansına 2021-2027 dönemi için mesleki eğitim alanında “Erasmus+” akreditasyonu başvurusu kabul edildi. Bu kapsamda; havacılık ve uzay teknolojileri sektöründe kalifiye ve özel ihtiyaçlara uygun insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu öğrencileri; kritik teknolojiler ve özel beceri gerektiren uygulamaların öğrenilmesinde yurt dışında eğitime, staja veya iş başında öğrenme faaliyetine gidebilecek ve yabancı dil becerilerini geliştirmek için eğitim almalarına imkan sağlanacak. Öğretim elemanları ise kritik teknoloji alanlarında eğitim almak üzere yurt dışında eğitimlere gidebilecekler.

TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu öğrenci ve öğretim elemanlarının 2021-2027 yılları arasındaki akreditasyon kapsamında gerçekleştireceği eğitim, seyahat ve gündelik masraflar proje bütçesinden karşılanacak. TUSAŞ ve Üniversitemiz TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu iş birliği çerçevesinde eğitim öğretim süreçlerinin yurt dışı deneyimi ile desteklenmesiyle; öğrenmenin iyileştirilmesi, yenilikçi bir eğitim modelinin oluşturulması, öğrenci ile öğretim elemanlarına kritik teknolojiler uygulama, geliştirme, bilgi ve becerisi kazandırılması amaçlanmakta. Böylece havacılık ve uzay sektörünün ihtiyacı olan kalifiye teknik elemanlar mezun edilerek sektöre katkı sunulacak.

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.