Gazi Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri TÜBİTAK yarışmasından ödülle döndü.

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Üniversite Proje Yarışmaları ödül töreni 25 Ekim 2016 tarihinde TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans salonunda gerçekleştirilirken, törene ünivesitemizi temsilen rektör danışmanı Prof. Dr. Metin Salamcı katıldı. Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ise yarışmadan ödülle döndü.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerini ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışma yapmaya yönlendirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması'nda Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzden iki proje derece kazandı. Derece kazanan projelerin danışmanlığı Dr. Oktay Yıldız tarafından yapılırken, öğrencilerimiz Büşranur Özcan ve Tuba Orhan Sosyal Yaşam ve Eğlence Uygulamaları kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Fatime Cin ve Rahime Aka'da aynı kategoride üçüncülük derecesi kazandı.

Her yıl üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında üretmiş oldukları projelerle katıldıkları yarışmada Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması-Bilim Merkezi Sergi Ünitesi Tasarımı kategorisinde ilk üç dereceyi kazandı. Yarışmada birincilik ödülünü İrem Ezgi Çatal, ikincilik ödülünü Melike Aslan ve üçüncülük ödülünü Kadir Tayyip Taşlıca aldı.

01.11.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği