Tıp Fakültesinde Akademik Biniş ve Plaket Töreni - Gazi Üniversitesi
Tıp Fakültesinde Akademik Biniş ve Plaket Töreni
15 Mart 2019 10:17

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında 2019 Yılı Akademik Biniş ve Plaket Töreni düzenlendi. Törende profesör, doçent ve öğretim üyesi kadrosuna atanan akademisyenler binişlerini giymenin mutluluğunu ve gururunu yaşadılar.

Tıp Fakültesi Dekanlık 6. Kat Konferans Salonunda 13 Mart’ta düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ceylan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan ve öğretim üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik müzik dinletisiyle devam etti. Konuşmasına kadrosunu alan öğretim üyelerini kutlayarak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan hekimler ile tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik etti. Araştırma üniversitesi olmanın sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Rektör Uslan, üniversite olarak daha fazla çalışıp daha fazla üretmek zorunda olduklarına işaret etti.

Prof. Dr. Uslan, Nörobilim ve Nöroteknoloji alanlarında Gazi Üniversitesinin yürütücülüğünde ODTÜ ve Ankara Üniversitesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına bir altyapı projesi sunduklarını belirtti.

Tıp Fakültesinde 742’si İngilizce olmak üzere toplam 2819 öğrencinin eğitim aldığına değinen Rektör Uslan, 2023’e kadar ikinci kez akredite edilen Türkçe Tıp eğitiminin yanı sıra İngilizce Tıp eğitiminin de Ocak 2024’e kadar akredite olduğunu anımsattı.

Prof. Dr. Uslan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalının, Avrupa Anestezi Derneği tarafından Anesteziyoloji Eğitimi Uluslararası Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandığını belirterek başta Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Kurtipek olmak üzere emeği geçen tüm akademisyenleri kutladı.

Çocuk Metabolizma Bilim Dalının Faz-1 Klinik İlaç Araştırmaları için uygunluk belgesi aldığını anımsatan Rektör Uslan, “Türkiye’de ilk kez bir kan örneğiyle aynı anda 500 kalıtsal hastalığa tanı koyabilen bir sisteme sahip olduk. Bugüne kadar 3 bine yakın hasta taranarak bin 500’ün üzerinde hastaya tanı konuldu. Bu konuda emeği geçen Prof. Dr. Aysun Bideci, Prof. Dr. Leyla Tümer, Prof. Dr. Fatih Süheyl Ezgü hocalarımıza ve katkı sağlayan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinin geçen yıl organ ve kan bağışı konusunda Üniversitemiz Doku ve Organ Nakli Merkezinin ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan ve Organ Bağışı Topluluğunun (KANOPE)  katkılarıyla Ankara’daki hastaneler arasında ilk sırada olduğunu dile getiren Rektör Uslan, 4 bin 94 bağıştan 386’sının Gazi KANOPE tarafından alındığını söyledi.

Prof. Dr. Demirsoy ise öğretim üyelerinin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak, akademisyenlere daha fazla bilimsel araştırma yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından biniş törenine geçildi. 2018-2019 yılında profesör unvanı alan Prof. Dr. Didem Tuba Akçalı, Prof. Dr. Alev Eroğlu Altınova, Prof. Dr. Ebru Arhan, Prof. Dr. Nurdan Bedirli, Prof. Dr. Okşan Derinöz Güleryüz, Prof. Dr. Zafer Günendi, Prof. Dr. Yusuf Kızıl, Prof. Dr. Göknur Güler Öztürk, Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Sinan Sarı, Prof. Dr. Mustafa Hakan Sözen, Prof. Dr. Anıl Tapısız, Prof. Dr. Sedat Türkoğlu’nun binişlerini giymesinin ardından profesör unvanını alan öğretim üyeleri adına Prof. Dr. Ebru Arhan bir konuşma yaptı.

Doçent unvanını alan Doç. Dr. Mehmet Kadri Akboğa, Doç. Dr. Murat Arıkan, Doç. Dr. Baybars Ataoğlu, Doç. Dr. Hasan Bostancı, Doç. Dr. Nilgün Yılmaz Demirci, Doç. Dr. Mehmet Düzlü, Doç. Dr. Meriç Arda Eşmekaya, Doç. Dr. Gökçe Sevim Öztürk Fincan, Doç. Dr. Sevim Gönen, Doç. Dr. Semiha Terlemez Tokgöz ve Doç. Dr. Mesut Emre Yaman’ın binişlerini giymesinin ardından ise doçent unvanını alan öğretim üyeleri adına Doç. Dr. Meriç Arda Eşmekaya bir konuşma yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Burcu Küçük Biçer, Dr. Öğr. Üyesi Aydemir Kale, Dr. Öğr. Üyesi Mutlu Karakaş, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Özer, Dr. Öğr. Üyesi Berçin Tarlan, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Tolunay ve Dr. Öğr. Üyesi Betül Seher Uysal ise doktor öğretim üyesi unvanını almaları nedeniyle binişlerini giydiler.

Törende, Fakültede uzun yıllar özveriyle çalışarak değerli hizmetler sunan emekli öğretim üyeleri de unutulmadı. Prof. Dr. Nuri Çakır, Prof. Dr. Cemal Çevik, Prof. Dr. Üstünol Karaoğlan, Prof. Dr. Candan Özoğul, Prof. Dr. Laima Pınar, Prof. Dr. Seyyal Rota, Prof. Dr. Haluk Tokuçoğlu ve Prof. Dr. Fatma Ulutan’a da emeklilik plaketi verildi.