Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Hacı Mehmet ŞAHİN ve Doç. Dr. Adem ACIR’ın doktora öğrencileri Hasan ÇOŞKUN ve Özgür EROL ile birlikte lisansüstü tez kapsamında yaptıkları "Criticality and burnup analyses of a PBMR-400 full core using Monte Carlo calculation method" başlıklı yayın, 2011 yılında Sciencedirect Energy alanında Annals of Nuclear Energy dergisinin Ocak-Mart 2011 peryodunda dergide yayınlanan makaleler içerisinden "Top 25 Hottest Articles" listesinde 13. sırada yer almıştır.

Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Adem ACIR’ın, Doktora Öğrencisi Hasan ÇOŞKUN’un yüksek lisans tezi kapsamında yapılan "Neutronic analysis of the PBMR-400 full core using thorium fuel mixed with plutonium or minor actinides" başlıklı yayın, 2012 yılında Sciencedirect Energy alanında Annals of Nuclear Energy dergisinin Temmuz-Eylül 2012 peryodunda dergide yayınlanan makaleler içerisinden "Top 25 Hottest Articles" listesinde 4. sırada yer almıştır.