Sporla Köprüler Kurmak, Herkes İçin Spor Deneyimimiz Adlı Çevrim İçi Söyleşi Yapıldı
30 Aralık 2020 | 21:05

 

Gazi Üniversitesi Sporda Yetenek ve Performans Uygulama Araştırma Merkezinin düzenlediği “Sporla Köprüler Kurmak, Herkes İçin Spor Deneyimimiz” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül’ün yaptığı söyleşiye, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Türkmen konuk oldu. Prof. Dr. Türkmen söyleşide, herkes için spor kavramı hakkında bilgiler verdi.

Herkes için spor kavramı hakkında 12 yıllık deneyimi olduğu bilgisini veren Türkmen, “Spor bireyler, kültürler ve toplumlar arası köprü inşa etmek için en önemli yollardan birisidir” dedi. Söyleşide teorik konuşmalardan ziyade pratik deneyimlerden söz edeceğini kaydeden Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Geçen 12 yıl içinde ‘Herkes İçin Spor’ kapsamında neler yaptık bunlardan bahsedeceğim” diye konuştu.

Türkmen, şöyle devam etti: “Herkes için spor biraz muğlak bir tabir, çok kesin bir tanımı yok. Bu muğlaklığı aynı zamanda kapsayıcı olmasının önünü açıyor. Herkes için sporun tarihi  kökenlerinde aslında işçi sporları hareketi mevcut. İkinci Dünya Savaşı sırasında işçi sporları hareketi kendisini güçlü bir şekilde göstermiştir. Modern spor hareketleri ise 19. yüzyıldan sonra yaygınlaşmıştır."

Konuşmasında “Herkes İçin Spor Federasyonu” hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Halk sağlığı açısından ‘Herkes İçin Spor Federasyonu’ salgın döneminde dikkat çeken çalışmalar yaptı. Türk milletinin tarihi referansları düşünüldüğünde biz hareketli ve dinamik bir milletiz. Fakat 80’li yıllarda başlayan hızlı kentleşme ile birlikte fiziksel aktivitemiz toplum olarak azalmaya başladı. Bu noktada herkes için spor kavramının öne çıkarılması gerekiyor.”

 

background image