Gazi Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından 3 Haziran 2013 tarihinde  oynanan Sınavsız Hava Sahası isimli oyun izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Oyun, günümüz sınav sistemini mizahi bir bakış açısıyla eleştiriyor. Hayatları boyunca sınava girmekten bunalan ve çocukluklarını, gençliklerini doyasıya yaşamayan öğrencilerin hayatlarından kesitlerin ele alındığı oyunda, mevcut sınav sistemlerinin insan hayatına olumsuz etkilerine değiniliyor. Oyunda öğrenciler, kopya nedeniyle karakola götürülmüş ve yaşlılıklarında ise Mezara Hazırlık Sınavına girerek, sınav sistemlerine eleştirilerde bulunmuşlardır.

Oyuna gösterilen yoğun ilgi ve beğenilerden dolayı,  öğrencilerimizce tekrardan sahnelenmek üzere çalışmalar başladı.  Bu oyunda görev alan ekip, başka oyunlar için de çalışmalarını sürdürmektedir.

Etkinlikte, tiyatro gösterisinden önce aynı zamanda mini bir batı müziği konseri de yine Ankara Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından verildi.

Konser ve oyundan görüntüler

Tiyatro öncesi izleyiciler, hareketli şarkılarla eğlendi.

Oyun sonunda Okul Müdürü Prof.Dr.Kemal Erşan, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve çiçeklerini takdim etti.