Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından düzenlenen ve Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kariyer Planlaması Denetim Mesleği” konulu sempozyum İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, üniversitemizin öğrenci sayısı olarak Türkiye’de 6’ıncı sırada olduğunu anımsatarak, “İstanbul, Ankara ve Hacettepe’den sonra bütçe olarak Türkiye’nin 4’üncü büyük üniversitesiyiz. Gazi Türkiye’nin en köklü en üretken üniversitesidir. Bu sebeple Gazi Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

Sürekli eğitim merkezlerinin üniversitelerin kente açılan halka açılan yüzü olduğunu dile getiren Uslan, bu sebeple GAZİSEM’e çok önem verdiklerini söyledi. GAZİSEM’in şimdiye kadar çok önemli görevler üstlendiğini belirten Rektörümüz, bundan sonra da başarılı işlerine devam etmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti. Rektörümüz öğrencilere de kariyer planlamasına başlamak için mezun olmayı beklememeleri söyledi ve gelecekleri için plan oluşturmaları tavsiyesinde bulundu.

Sempozyumun konuklarından Sayıştay Başkanı Baş konuşmasında üniversite-kamu işbirliğinin önemine vurgu yaparak GAZİSEM ile birlikte ortak çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını ifade etti. Baş, Sayıştay’da çalışmak isteyen öğrencilerimize deneyimlerini anlatıp nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Baş, kamu denetçiliğinin göründüğünden zor ve sorumluluk isteyen bir görev olduğunun da altını çizdi. Konuşmasında bu yıl içinde Sayıştay’ın sınavla personel alacağı müjdesini veren Baş, KPSS’nin yanı sıra kurum olarak da adayları yazılı sınava tabi tuttuklarını anımsattı ve öğrencilerin derslerine çok iyi çalışmaları gerektiğini söyledi.

GAZİSEM Müdürü Prof. Dr. Selahattin Toğay da konuşmasında yeni yönetimden talep ettiklerinin hızlı bir şekilde karşılandığını vurguladı ve Rektörümüze teşekkürlerini iletti.  Yüklendikleri sorumluluğun farkında olan Gazililer olarak özveriyle çalıştıklarını dile getiren Toğay, GAZİSEM’in 100 bin kişilik sınav organizasyonu yapacak kapasitede olduğunu belirterek, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptıkları protokolle sınav organizasyonlarını üstlendiklerini söyledi.

Sempozyum Rektörümüz Uslan’ın Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a plaket sunumu sonrasında sonlandı.

08.03.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği