Rektörümüz TBMM Başkanı'nın Büyükelçi Eşleri Onuruna Verdiği Davete Katıldı
29 Ekim 2016 07:26

Rektörümüz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Ankara'daki büyükelçi eşleri onuruna­ verdiği kahvaltıya katıldı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman açılış konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşananları anımsatarak "15 Temmuz darbe gecesi hanımların bu kadar cesur olduğunu yakinen gördüm. En az bizim kadar cesursunuz çünkü 15 Temmuz gecesi 19 hanım milletvekili beraberdi ve onlardaki yürekliliği, cesareti görünce çok takdir ettim. Kadın, erkek hepimiz insanız. Elimizden geleni yapacağız ve biz insan olarak yaratılmışların en şereflisiyiz. İnsan eksenli olmalı bütün faaliyetler ve çalışmalar. Hep beraber ülkelerimizi, toplumumuzu geliştirmek, ileri götürmek durumundayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında TBMM'nin tarihinde ilk defa bombalandığını ve 15 Temmuz'da meşum bir darbe teşebbüsü ile karşılaştıklarının altını çizen Kahraman, Meclis'e savaş uçağıyla bombaların atıldığını, helikopterlerden ateş edildiğini söyledi. Darbe girişiminin olduğunu gördükleri ilk andan itibaren Meclis'i açtıklarını ve bombalamalar altında sabaha kadar çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kahraman, ertesi gün Meclis'in olağanüstü toplantı yaptığını, bütün grupların buna katıldığını, yayınlanan ortak deklarasyon ile "Darbeye hayır demokrasiye evet" denildiğini de anımsattı.

Büyükelçi eşlerine hitaben yaptığı konuşmasında Türkiye'de darbe döneminin kapandığını belirten Kahraman, Türkiye'ye çok sayıda ülkeden heyetlerin geldiğini ama "bazılarının tam manasıyla anlayamamasından dolayı geç kaldığını." vurguladı.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Suna Ağıldere, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM Katip üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Büyükelçi Eşleri Başkanı Nijer Sefiresi Hadiza Dan-Maradi, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Uslan

Kahraman’ın ardından konuşan rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan Gazi Üniversitesi yönetimi ve mensupları olarak milletimizin istikbal ve istiklaline kast eden 15 Temmuz meşum darbe teşebbüsünü lanetlediklerini ve Gazi Meclisimizin ve milletimizin her daim yanında olduklarını söyledi. Üniversitemizde 98 ülkeden 2000’nin üzerinde yabancı uyruklu öğrenci olduğunu aktaran Uslan, toplantıya katılan büyükelçi eşlerinin başkanı Nijer Sefiresi Hadiza Dan-Maradi’nin lisansüstü öğrencimiz olduğu da söyledi.

Gazi Üniversitesi olarak Türkiye ile beş kıta arasında bilim ve kültür elçileri konumunda bulunan yabancı öğrencilere büyük önem verdiğini de sözlerine ekleyen Uslan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a kuyumculuk atölyemiz tarafından imal edilen el ürünü gümüş telkâriyi ve minyatür bir kaftanı üniversitemiz adına hediye etti.

Büyükelçi eşleri adına konuşan Nijer'in Ankara Büyükelçisinin eşi ve Gazi Üniversitesi Çeviri ve Kültürel Çalışmalar Bilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Hadiza Dan-Maradi Türk halkının yanında olduklarını dile getirerek, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi.

25.10.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği