Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, AA ‘Yılın Fotoğrafları’ Oylamasına Katıldı
30 Aralık 2020 | 21:08

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Anadolu Ajansı’nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, haber, yaşam ve spor kategorilerinde 3 fotoğraf için oy verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız haber kategorisinde, İstanbul’da yoğun bakım ünitesinde görevli hemşirelerin, COVID-19 tanısı alan işitme engelli bir hastayla kâğıda yazdıkları notlarla iletişim kurdukları fotoğrafı seçti. Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Hastanesi’nin pandemi (küresel salgın) hastanelerinden biri olduğunu anımsatarak, salgının başlangıcından bu yana başta doktorlar ve hemşireler olmak üzere tüm sağlık personelinin 7/24 hiç durmadan özveriyle hizmet vermeye devam ettiğine değindi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, spor kategorisinde COVID-19 ile mücadele kapsamında sahalardan uzak kalan Osmanlıspor’un 26 yaşındaki futbolcusu Beyhan Şimşek’in kendi evinde yaptığı günlük antrenman fotoğrafını seçti. Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesi olarak haftanın iki günü tüm personel için fiziksel aktive programı düzenlendiklerini belirterek, COVID-19’a karşı mücadelede spor yapmanın önemine değindi.

Prof. Dr. Yıldız yaşam kategorisinde ise Tokat’ta mezarlıkta bulunup okula getirilen ve çocukların çok sevdiği ‘Fındık’ isimli köpeğin, forma giydirilmiş fotoğrafını seçti. Rektörümüz hayvan sevgisinin çocuklara erken yaşta öğretilmesi gereken bir kavram olduğuna değindi. Prof. Dr. Musa Yıldız, bir eğitimci olarak bu fotoğrafı çok beğendiğini, her canlının eğitilebilir olduğuna dikkat çeken özel bir fotoğraf olduğunu belirtti.

background image