Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi (NÖROM) Protokolü İmzalandı
3 Eylül 2020 | 15:13

Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin ortak olarak hayata geçireceği Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi (NÖROM) protokolü imzalandı. Üniversitemiz koordinatörlüğünde ilk kez üç araştırma üniversitesinin ortak olarak hayata geçireceği NÖROM protokolü imza töreni 2 Eylül’de Gazi Üniversitesi Senato Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız,  Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök tarafından gerçekleştirildi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen NÖROM’un proje yöneticileri Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen, Prof. Dr. Meltem Bahçelioğlu, Prof. Dr. Metehan Çiçek, Prof. Dr. Uğur Halıcı, Prof. Dr. İlkay Ulusoy ve Doç. Dr. Güvem Gümüş Akay’dır.

NÖROM biyolojik veya yapay sistemlerden elde edilen çevrimsel nörobilim verisini hesaplamalı nörobilim yöntemleri ile işlemleyerek, insan beyninin gizemini aydınlatmayı, tanısal ve tedaviye yönelik biyohedef tanımlamayı, yenilikçi cihaz, yapay zeka uygulamaları, nöroçip, sistem/hastalık modelleri geliştirmek yanında, nörobilim ekosistemi için eğitim platformu oluşturmayı hedeflemektedir.

background image