Mimarlık Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
30 Aralık 2020 | 20:38

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, düzenlediği törenle mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını nedeniyle internet üzerinden çevrim içi düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız da katıldı. Törende İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, 1984 yılında Üniversitemizin yerleşkesine adım atarak Gazili olmanın ayrılacağını hissettiğini ve 1988’de mezun olduğunu söyledi.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Üniversitemizle Mimarlık Fakültesinin akademik başarıyı ön planda tuttuğunu, öğrencilerine sahip çıktığını, dünyada ve ülkemizde, alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlar vermeye devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlara, “Ben inanıyorum ki sizler; ülkemizin her karış toprağında, bayrağımızın dalgalandığı hudut boylarında, fakültemizden aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinci ve vatan aşkıyla en güzel şekilde görev yapacaksınız” diye seslendi.

Salgın nedeniyle bahar döneminde yapılması gereken mezuniyetlerin yapılamadığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Öğrencilerimiz ve aileleri için büyük önem taşıyan böylesi önemli bir anı onlara yaşatabilmek adına mezuniyetleri çevrim içi yapma kararı aldık” dedi.

 

 

Prof. Dr. Musa Yıldız, mimarlık, endüstriyel tasarım ve şehir bölge planlama alanlarının milletimiz ve bütün insanlık için değeri yüksek; önemli alanlar olduğunu söyledi. Rektörümüz Yıldız, mezuniyette emeği geçen öğretim üyeleri ile töreni düzenleyenlere teşekkür ederken,  mezunları ve ailelerini tebrik etti.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. C. Nakış Karamağaralı, Mimarlık Fakültesinin, Gazi Üniversitesinin prestijli fakültelerinden biri olduğunu vurguladı. Fakültenin kurulduğu günden bu yana Türkiye için önemli projelerde imzası bulunan köklü ve deneyimli bir kurum olduğunu anlatan Karamağaralı, mimarlık, endüstriyel tasarım ile şehir ve bölge planlama bölümü mezunlarının saygın kurumlarda görev aldıklarını ve kendilerinin gurur kaynağı olduklarını belirtti.

Dekan Prof. Dr. Karamağaralı, nitelikli, çağdaş, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ahlaklı, analitik düşünebilen öğrenciler yetiştirmeye özen gösterdiklerinin altını çizerek öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mesleğinizi sevin. Aldığınız eğitime güvenin. Mesleğinizi saygı duyarak icra edin. Tecrübelerinizi geliştirmeye devam edin. Ülkenize, bayrağınıza, vatanınıza sahip çıkın. Bu bayrak altında özgürce yaşamanın kıymetini bilin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilerin konuşmalarına geçildi. Tören, Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sare Sahil, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Turgut Gültekin ile Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serkan Güneş’in konuşmalarıyla tamamlandı.

 

background image