İş Fikri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
23 Nisan 2017 07:42

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi’nin Halkbank sponsorluğunda bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ‘İş Fikri Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu.

Teknolojik ve yenilikçi bir iş fikri olan genç girişimcilerin, bu iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olacak, mali destek ve çalışma ortamı sağlayarak girişimciliğe teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya ilgi büyüktü.

Ödül töreninde ilk sözü alan Üniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özçelik bu yarışmada sadece dereceyi girenleri değil tüm projeleri dikkate aldıklarını belirterek, “Yarışmaya katılan projeler arasında ticarileşmesinde öncelikli olduğunu düşündüğümüz projeleri de Teknopark bünyesinde ofis imkanı sağlıyoruz. Üniversite olarak bu projelerin ticari hayata geçmesiyle ilgili maksimum desteği vermeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan ise Gazi’nin bir Türkiye markası olduğuna vurgu yaparak, “Amacımız bu markayı yüksek katma değerli çıktılarla daha da yukarıya taşımak. Üniversite olarak çok geniş bir yelpazede hem ulusal hem de uluslararası faaliyet yürütmekteyiz. Bir süre önce merkez yerleşkemizde Çin İhtisas Kütüphanesi’ni hizmete açtık. Ayrıca Bakanlık desteğiyle üç boyutlu yazıcı teknolojilerinin geliştirilmesi, üretimi ve hatta üniversitemizde doktora programlarını yürütmek için çalışmalarımızda son noktaya geldik. Bu büyük proje için birçok destekçimiz var. Gazi olarak sadece teknoloji değil merkezimizde sağlıklı ilgili projelerle de geliştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca Mayıs ayında Afrika Destek Programı kapsamında protokol imzaladığımız anlaşmayı hayata geçiriyoruz. Afrika Kıtası ve Akdeniz havzası nezdinde bu projenin ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

61 projenin katıldığı yarışmada ödül ve mansiyona layık görülen proje ve ekipler şu isimlerden oluşuyor:

1’incilik ödülü:

‘Projeksiyon Aparatı’ projesiyle Alaattin Tamer Cengiz ve Mehmet Yiğit Aşalı

2’incilik ödülü:

‘Milli Radar Soğurucu Pigment Üretimi’ projesiyle Ali Rıza Aktaş ve Gülsen Aktaş

3’üncülük ödülü:

‘Dinamik RFID Destekli Ürün Güvenlik Sistemi Tasarımı ve Prototip İmalatı’ projesiyle Fatih Yıldırım

Mansiyon Ödülleri:

‘Eğitim Robotu’ projesiyle Ramazan Öter, Özcan Akçeşme, Murat Karataş, Yunus Abdullah Biricik.

‘Atış Kestirim Sistemlerinde Akustik Tabanlı Yön Tahmini’ projesiyle Bilal Canatar

Yara-Yanık ve Diz-Eklem Rahatsızlıkları Tedavisinde Kullanılmak Üzere Hızlı Etkili Nano emülsiyon Formülasyonları projesiyle Tahir Emre Yalçın

02.05.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği