Gazililer İftar Programında Bir Araya Geldi
27 Mayıs 2019 08:22

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazili akademisyen ve çalışanlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programlarına Rektörümüzle birlikte, Rektör Yardımcıları ve çok sayıda Gazili katıldı.

İftar programında konuşma yapan Rektörümüz, Ramazan ayı vesilesi ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, üniversitede yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Rektörümüz konuşmasında şu konulara değindi: “GaziBEST adıyla Gazi Üniversitesi Bilim, Eğitim, Sanat, Teknoloji Kurulu oluşturuldu. Kurul Başkanının Rektör olduğu Kurulda, fakültelerden dört üye bulunacak. Seçilecek dört üyenin hangi fakültelerden olduğu belirlendi. Buna göre 66,67 puanla birinci sırada açık ara farkla Eczacılık Fakültesi. İkinciliği Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi 41,33 puanla paylaştı. Üçüncü ise 38,67 puanla Sağlık Bilimleri Fakültesi, hayırlı olsun diyorum.”

GaziBEST Kurulunun yerine getireceği önemli fonksiyonlar olduğunu ifade eden Rektörümüz sözlerine şöyle devam etti: “BAP yönergemiz 9 Mayıs 2019 tarihli senato toplantımızda kabul edilerek yenilendi. Yenilenen yönergemize “Bilimsel tanınırlığı artırma” başlığı altında bir proje eklendi. Sadece üniversitemizin öğretim elemanlarının bildirileriyle kendilerini ve kurumumuzu, üniversiteler olarak tanıtmalarına fırsat sunan bir proje. Belirli kriterlerle projelerini bize sunacaklar ve performanslarına bağlı olarak 3 bin TL’den 15 bin TL’ye kadar destek alacaklar. Ayrıca yüksek lisans ve doktora tezlerinin desteklerini de yükselttik.

Destek projelerimizden bir diğeri “Kariyere başlangıç” projesi. Son üç yıl içinde doktor öğretim görevlisi ya da doktor araştırma görevlisi ünvanını almış akademisyenler için getirilmiş olan bir destek türü.

Lisansüstü yönetmeliğimizde de yenilikler yapıldı. Bunlardan en önemlisi yüksek lisans adaylarımız 7’inci yarıyıl ortalamasıyla yüksek lisans başvurusu yapabilecek. Yine önemli bir değişiklik ise, akademik birimler isterlerse mülakat ya da sınav yapmaksızın ağırlıklı genel not ortalaması, dil puanı ve ALES puanından oluşan sıralamayı yaparak öğrencileri o listeden alabilecekler.

Bir diğer konu ise akademik yükselme ve atanma kriterlerini baştan aşağı değiştiriyoruz. Fakültelerden bir öğretim üyesinin katılımıyla komisyon oluşturuldu. Komisyonumuunz, Üniversitelerarası Kurul’un alanlara göre tanımlı puan sistemini baz alarak çalışması, buna göre doktor öğretim üyesi, doçentlik ve profesörlük kriterlerimizin de puan sistemine bağlanması öngörülüyor”

Sekiz yıl aradan sonra görevde yükselme sınavının yapıldığını ve önümüzdeki ay mülakatların gerçekleştirileceğini duyuran Rektörümüz, idari personel için ödül yönergesi düzenlendiğini ve yılda dört kez başarı ve üstün başarı durumlarının değerlendirileceğini söyledi.

Üniversitede yine ilk kez uygulanan, Hizmet içi Eğitim Yönetmeliğiyle, Daire Başkanlıklarından toplamda 180 personelin eğitim aldığını, ayrıca taşerondan kadroya geçen ve güvenlik kadrosuna atanan 481 personele de eğitim verildiğini ifade eden Rektörümüz, “Personelimizin kurum kültürünü ve motivasyonunu artırmak adına motivasyon eğitim süreçleri de başlattık. Hastanede görev yapan 715 personele sağlık alanında mobbing ve stresle mücadele, aile danışmanlığı, ilkyardım, diksiyon ve etkin konuşma konularında seminerler verildi. Eğitimlerden yararlanan personel sayısı 2019 yılında 1516’ya ulaştı. Önümüzdeki dönemde bisikletli yön bulma etkinliğinin yanı sıra, Eylül ve Kasım ayında 100 saat üzerinden ücretsiz ve sertifikalı İngilizce eğitimleri vereceğiz” dedi.

Davete icabet eden herkese teşekkürlerini ileten Rektörümüz, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, herkesin sağlık ve esenlik içinde Ramazanı tamamlayıp, sevdikleriyle birlikte bayrama ulaşabilmesi temennisinde bulundu.