Gazi Üniversitesi ile Kudüs Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı
26 Mart 2018 13:08

Gazi Üniversitesinin Turkish Studies Dergisi ve Kudüs Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği "2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS 2018)"nin açılışının ardından Gazi Üniversitesi ile Kudüs Üniversitesi arasında ‘Mevlana Değişim Programı Çerçevesinde Akademik ve Bilimsel İşbirliği’ anlaşması imzalandı.

Türkiye’den başka üniversitelerimizin de imzaladığı anlaşmayla Kudüs Üniversitesi ile işbirliği geliştirilecek. Anlaşma kapsamında ortak araştırma projeleri, konferanslar, toplantılar, seminerler ve çalıştaylar, akademik ve bilimsel çalışmalar yapılacak. Protokol kapsamında ayrıca ortak doktora programları açılacak, yaz kamplarının yanı sıra bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

Kudüs Üniversitesi Rektörü İmar Abu Kishek’in çalışma ofisinde düzenlenen imza törenine, Gazi Üniversitesi Rektörü Uslan ile diğer üniversite rektörleri katılırken, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Türkoğlu da hazır bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Kudüs Üniversitesiyle yapılan işbirliği anlaşmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. İbrahim Uslan, “Gazi Üniversitesi olarak bizim pek çok üniversite ile işbirliği anlaşmamız var. Ancak bu anlaşma bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bu işbirliği anlaşmasıyla hem akademik ve bilimsel anlamda Kudüs Üniversitesine destek olacak hem de Kudüs halkının yanında olduğumuz mesajını vereceğiz” dedi.