Gazi Üniversitesi Hastanesi’nden Sağlık Turizminde Önemli Adım
03 Temmuz 2019 15:24

Gazi Üniversitesi Hastanesi sağlık turizminde önemli başarılara imza atıyor. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterleri sağlayarak sertifika almaya hak kazanan ilk üniversite hastanesi olan Gazi Üniversitesi Hastanesi bu başarısını Uluslararası Hasta Ofisi’nin resmi açılışını yaparak kutladı.

Gazi Üniversitesi Hastanesi hizmet kalitesini Medicamap ile birlikte bir üst seviyeye çıkararak, ülkede bir ilki gerçekleştirdi ve sağlık turizmi alanında üniversite - özel sektör birlikteliği ile 96 ülkeden gelen hastalara hizmet sunmaya başladı.

Hasta Ofisinin açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Ankara Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Başhekim Prof. Dr. Ahmet Demircan, Ankara Şehir Hastaneleri Koordinatör Başhekim Aziz Ahmet Surel,  Uluslararası Hasta Ofisi Müdürü Prof. Dr. Murat Dizbay, Uluslararası Hasta Ofisi yöneticileri, öğretim elemanları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Rektörümüz, Gazi Üniversitesinin 2018 yılında Türkiye’deki devlet üniversiteleri sıralamasındaki yerini iki sıra atlayarak 6’ıncılığa yükseldiğini, TÜBİTAK tarafından oluşturulan girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde ise sırasını sekiz sıra birden yükselterek 21’incilikten 13’üncülüğe yerleştiğini belirtti.

Gazi Üniversitesi Hastanesinde sağlık alanında çok önemli hizmetler verildiğini belirten Rektörümüz, bu hizmetlerin, bir sağlık turizmi acentesiyle yaptıkları iş birliğiyle daha da ileriye taşınacağına inandığını sözlerine ekledi.

Rakamlarla Uluslararası Hasta Ofisi’nin geçen yıllara göre katettiği gelişmeleri anlatan Rektörümüz, “Hastanemize 2018 itibarıyla 1 milyon 62 bin 214 hasta girişi yapılmış, 59 bin 90 operasyon gerçekleştirilmiş. Bu, topluma hizmet adına çok önemli katkıdır. Hastanemize 2017'de gelen 9 bin 665 uluslararası hasta sayısı bugün itibarıyla bu yılın ilk 6 ayında 10 bin 939'a ulaşmış durumda. Bu, ilk 6 ay için bakıldığında yaklaşık yüzde yüz bir artışa karşılık geliyor. 2018'deki 16 bin 352 hastaya göre ortalama aldığımızda, yine bu yılın 6 ayında yüzde 35'lik bir artışa karşılık gelmektedir” dedi.

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin en çok yabancı hasta bakan Üniversite Hastanesi olduklarını, Türkiye genelinde ise tüm hastaneler arasında dördüncü sırada olduklarını belirtti.  Üniversite olarak Ülkede yeni ve güzel bir başlangıcın ilk adımlarını attıklarını dile getiren Demircan, sürece katkısı sağlayan herkese teşekkür etti.

Uluslararası Hasta Ofisi Müdürü Prof Dr. Murat Dizbay ise hazırladığı sunumla Uluslararası Hasta Ofisinin faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirirken sağlık turizmi ve hastane verileri hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından kokteyl eşliğinde Uluslararası Hasta Ofisinin açılışı yapıldı ve ardından günün anısına Başhekimlik önünde üzerinde ülkelerin bayraklarının bulunduğu balonlar uçuruldu.