Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dergisi (GÜFFD) Yayın Hayatına Başladı
12 Şubat 2021 | 12:39

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın imtiyaz sahibi olduğu Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dergisi (GÜFFD), birinci cildi ile yayın hayatına başladı. Genel Yayın Yönetmenliğini Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak'ınBaş Editörlüğünü Prof. Dr. Deniz Yüzbaşıoğlu'nun yaptığı Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dergisinin (GÜFF) Aralık 2020 itibarı ile e-dergi olarak ilk cildi yayımlandı (e-ISSN 2757-5543). 

Biyoloji, fizik, kimya, matematik ve istatistik alanlarında yayınlanmak üzere dergiye gönderilen, orijinal araştırma makaleleri ve derleme makaleler, kabul edilmeden önce alanında uzman olan en az iki hakem tarafından inceleniyor. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dergisi, uluslararası hakemli ve açık erişimli bir e-dergi olup dergiye Türkçe yayın kabul ediliyor. 

Uluslararası veri tabanlarında (indekslerinde) taranmaya da başlanan dergi, Index Copernicus (Alan İndeksi), Google Scholar, ResearchGate, ZENODO, OpenAire/Explore tarafından taranıyor.

Dergide yayınlanan bütün makalelere ilk sayıdan itibaren dijital nesne tanımlayıcısı (DOI) atanmaktadır.

E-dergide yayınlanmış bütün makaleler hali hazırda  "ZENODO" da arşivleniyor ve erişime açık durumda bulunuyor. E-dergide yayınlanan makaleler yakın zamanda internet arşivinde de- https://archive.org- depolanacak ve erişime açık olacak.

 

 

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.

 

background image