Gazi Eğitim Fakültesi Salı Konferanslarının 9’uncusu Düzenlendi
1 Nisan 2021 | 11:24

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferanslarının 9’uncusuna Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu konuşmacı olarak katıldı. “Lider Öğretmen” konusunun ele alındığı konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesinin mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Öğretmenlerin toplumu inşa eden kişiler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’nun lider öğretmen konusunda bilgi vereceğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, programın düzenlenmesinde emeği geçenlerle, katılımından dolayı Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’na teşekkür etti.

Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, konuşmasında lider öğretmenin nitelikleri üzerinde durdu. Cemaloğlu, lider öğretmenin alan bilgisi, pedagojik formasyon ve güçlü genel kültüre sahip olması gerektiğini söyledi. Lider öğretmenin, çocukların zihninde farklı algılar yaratabilmesi ve o algılarla zihne hitap edebilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, bu bağlamda lider öğretmenin zihinlerde şema yaratabilen kişiler olduğunu belirtti.