Gazi Eğitim Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
20 Kasım 2020 | 19:51

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi düzenlediği törenle mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını sebebiyle internet üzerinden çevrim içi olarak yapılan tören, Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ile Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğunun icra ettiği iki ayrı konserle başladı.

 

 

 

Gazi Eğitim Fakültesinin tarihinin anlatıldığı kısa bir film gösteriminin ardından Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin açılış konuşmasına geçildi. “Hepimizin hayatında unutulmayan bazı anlar vardır. Bunlardan ilk akla gelenlerden birisi de mezun olup hayata atıldığımız o ilk andır” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesinin kurulduğu 1926 yılından bugüne dek öğretmen yetiştirdiğini söyledi.

Salgın sürecinde uzaktan eğitim programlarının başarıyla devam ettiğini belirten Prof. Dr. Mahmut Selvi, “Bu zorlu süreçte eğitimin ve öğretimin devam etmesi için bizlere gerekli fırsatı sağlayan; desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız Hocamıza, rektör yardımcılarımıza, Rektör Hocamız nezdinde Genel Sekreterimiz ve genel sekreterlik çalışanlarımıza, daire başkanlarımıza ve diğer çalışanlarımıza, fakültemiz yönetimi ve kıymetli öğretim elemanı meslektaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

Mezunların bundan sonraki hayatlarında Gazili olmanın ayrıcalığını her zaman hissedeceklerini dile getiren Dekan Vekili Prof. Dr. Selvi mezunları tebrik etti ve “Gazili olmak bir ayrıcalıktır” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Eğitim Fakültesinin temeli, 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle; Cumhuriyet’in henüz daha ilk yıllarında, dönemin zor şartlarında Orta Muallim Mektebi adıyla; önce kendisini, sonra ailesini, çevresini, milletini, devletini ve mesleğini seven idealist öğretmen yetiştirmek amacıyla atılmıştır” dedi. Kurumun adının zaman içinde sırasıyla ''Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü, Gazi Öğretmen Okulu ve Eğitim Enstitüsü, Gazi Eğitim Enstitüsü, Gazi Yüksek Öğretmen Okulu'' olarak değiştiğini anlatan Rektör Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte kurumun ''Gazi Eğitim Fakültesi '' ismini aldığını söyledi. Gazi Eğitim Fakültesinin Türk Millî Eğitim Sistemine pek çok alanda öğretmen yetiştiren öncü fakültelerden biri olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesinin günümüzde de kurulduğu ilk günlerdeki heyecan, azim ve kararlılıkla dünyada ve ülkemizde; öğretmen yetiştiren en önemli kurumlardan biri olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesine 1984 yılında büyük bir heyecanla başladığını anlattı. Gazi Üniversitesinin ve Gazi Eğitim Fakültesinin o günden bu yana akademik başarıyı ön planda tutan, öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen; dünyada ve ülkemizde, alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam ettiğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlara şöyle seslendi: “Ben inanıyorum ki sizler; ülkemizin her karış toprağında, bayrağımızın dalgalandığı hudut boylarında, öğretmenlik görevinizi fakültemizden aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasında öğretmenlik mesleğinin öneminden de bahsetti. Musa Yıldız, bir eğitimci gözüyle; öğretmenlik mesleğinin milletimiz ve insanlık için manevi ve ilmî değeri yüksek, millî bir meslek olduğunu hatırlattı.

 

 

Konuşmaların ardından fakülteyi dereceyle tamamlayan öğrencilere plaketleri takdim edildi. Fakülteyi birincilikle tamamlayan Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencisi Gizem Çevik’e plaketini Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız takdim etti. Fakülteyi ikincilikle tamamlayan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencisi Elif Akdoğanoğlu ise plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç’tan aldı. Fakülteyi üçüncü olarak tamamlayan Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri Fatma Sıla Bulut ve Mürşide Demirci ile Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencisi Bingül Bahar Özbek Gönenç plaketlerini Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi’den aldı.

 

 

Mezun öğrenciler adına konuşan Gizem Çevik ve Elif Akdoğanoğlu, Gazi Eğitim Fakültesine yaraşır bir öğretmen olarak öğretmenlik hayatlarına devam edeceklerini söylediler. Çevik ve Akdoğanoğlu, meslek hayatlarında Gazi Eğitimli olmanın ayrıcalığını öğrencilerine de yaşatacaklarını dile getirdiler.

Lisans eğitimine 40 yıl önce başlayan ve Gazi Eğitim Fakültesinden mezun olan Harika Akdeniz de diplomasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan aldı. Tören flama teslim töreni ve fakülte mezuniyet andının okunmasının ardından sona erdi.

background image