Gazi’nin Sanatçıları Hocalı Şehitleri Anısına Eserlerini Kararttı
27 Şubat 2017 11:27

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Türk Sanat Topluluğu’nun düzenlediği ‘613 Hocalı Şehidinin Anısına’ sergisinin açılışı yapıldı.

24 Şubatta Estergon Türk Kültür Merkezinde açılışı yapılan ve 5 Mart 2017 tarihinde sona erecek bu sergide yer alan ve Hocalı şehitlerinin anısına siyaha boyanan eserler, Dünya kamuoyunda hak ve adalet arayışına destek vermek için Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçilği aracılığı ile Azerbaycan Türklerine armağan edildi.

Açılışı Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak birlikte yaptı.

Sanatçılara duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Rektörümüz, “Kazıklı Voyvodaların, Bosna canilerinin, Kıbrıs’ta bir anneyi üç çocuğuyla katledenlerin, Hocalı’da soykırım gerçekleştirenlerin değil de, ‘Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürür’ diyen, ‘Merhamet etmeyene merhamet olunmaz’ diyen bir medeniyetin evlatları olduğumuz için Rabbime hamd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eserlerini karartan sanatçılara teşekkür eden Mustafa Ak ise, “Tek millet iki devlet olarak tarihten önemli bir ders çıkarıp bir daha böyle acıları yaşamayız” temennisinde bulundu.  Törene katılan Büyükelçi Bagırov da, sergiyi çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, Gençlerimize bu soykırımı anlatmanın önemli bir görev olduğunu vurguladı.

Sergi, geçen yıl Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Türk Sanatı Topluluğunun 613 Hocalı Şehidinin Anısına düzenlediği Gazi Üniversitesinin sanatçı-akademisyenlerinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafındaki üniversitelerden, KKTC'den, Bosna'dan, Azerbaycan'dan gelen 306 sanatçı/sanat eğitimcisinin katılımı ile Gazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen Performansın sonucu ortaya çıkan eserlerinden oluştu.

27.02.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği