Gazi’den Madalya Yağmuru
08 Ağustos 2019 15:48

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Avrupa Üniversitelerarası Combat (Judo, Karate, Tekvando) Şampiyonasında (EUSA Combat Championships 2019) Üniversitemiz beş madalya kazanma başarısını gösterdi.

1-5 Ağustos tarihleri arasında tertiplenen turnuvanın ilk gününde Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Oğuzhan Mustafa Örnek, Free-style Poomsae (Serbest stilde tek başına dövüşme) altın madalya, Habip Okcu ise Recognized Poomsae (Bilinen stilde tek başına dövüşme) dalında rakiplerini geride bırakarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonanın ikinci gününde Gazi Üniversitesi üç madalya daha kazanarak turnuvaya damgasını vurdu. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Kick boksta Ercan Çetinkaya gümüş, Salim Özkan ile Hamdi Saygılı bronz madalya kazandı.

Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinin yer aldığı şampiyonada golf, badminton, hentbol, masa tenisi, futbol, basketbol, futsal, plaj voleybolu, su topu, tenis, oryantiring, plaj hentbolu, voleybol, satranç, judo, karate, kick boks, tekvando ve kürek gibi birçok farklı branşta sporcular mücadele etti. Üniversitemiz şampiyonada on sporcuyla yarıştı.