Gazi’den Bir İlk Daha: Anne Üniversitesi
03 Aralık 2019 15:45

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen Üniversitemiz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi olan ‘Anne Üniversitesi’nde eğitimler başladı. İki kurum arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen ‘Anne Üniversitesi’ örnek projeler arasında gösteriliyor.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunan Anne Üniversitesinde verilen eğitim sayesinde kadınlar, sahip oldukları bilgileri güncelleyerek, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak. Aynı zamanda eğitim sonunda kursiyerlere katılım sertifikası da verilecek. Eğitimler, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayten Şentürk Erenel, Doç. Dr. Şengül Yaman ve Öğretim Görevlisi Mehtap Uzun Aksoy tarafından veriliyor.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği ve 72 saat süren kursta, İnsan İlişkileri ve İletişim, Değerler Eğitimi, Ev Ekonomisi, Anne Çocuk Beslenmesi, Sağlık ve Çevre Bilinci, Girişimcilik, Medya Okuryazarlığı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Eğitimde Ailenin Rolü konulu dersler hem teorik hem de pratik olarak işlenecek.

Kadınların aile içi iletişimini kuvvetlendirmesi ve çocuklarını daha bilinçli yetiştirmesini amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Ayten Şentürk Erenel, “Bu kursun amacı toplumda kadın sağlığını yükseltmek ve farkındalığı arttırmaktır. Biyolojik faktörlerin dışında sosyolojik faktörlerin de farkında olmalarını sağlamaktır. Aile sağlığını ve genel olarak toplum sağlığını önemsiyoruz. Sağlıklı yaşamdan çocuk sağlığına, obeziteden yogaya kadar birçok konuda önemli bilgiler veriyoruz. Çocuk sağlığı ve emzirme konusunda anneleri bilgilendiriyoruz. Özellikle toplum açısından faydalı ve örnek teşkil etmesi gereken bir kurs olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

‘Donanımlı Anne Olmak İçin Kursa Katıldım’

Eğitime katılanlardan biri olan Türkçe Öğretmeni Nilay Altın, kursa katılmaktan son derece memnun olduğunu söyledi. Kadın olarak kendilerinin farkında vardıklarını ifade eden Altın, “Nelerden korunmamız gerektiğini, sağlıklı nesilleri nasıl yetiştirebileceğimizi öğrendik. Bence her kadın katılmalı. Kursun açılmasına katkı sağlayan Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kadın olarak edinmiş olduğu bilgileri yeni bilimsel bilgiler ile harmanlayıp daha donanımlı hale gelmek için eğitimlere katıldığını söyleyen Gülizar Demirci ise, “Çocuklarıma karşı bilgili ve donanımlı anne olabilmek için kursa katıldım. Eğitim her zaman kazandırır, her zaman en büyük zenginliktir” dedi.