Gazi’den “Tirebolu El Sanatları Envanter Çalışması ve Tirebolu Bezi Eğitim ve Üretim Projesi”
22 Mart 2018 09:23

Gazi Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, “Tirebolu El Sanatları Envanter Çalışması ve Tirebolu Bezi Eğitim ve Üretim Projesi” kapsamında Tirebolu ve çevresindeki el sanatlarını tespit etmek, tanıtmak, kültürü geliştirmek ve eğitim ile üretim desteği sağlamak amacıyla atölye kurdu.

Atölyenin açılışı geçtiğimiz ay projeye destek veren Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıcak, proje sorumlusu Recep Hıdır, Gazi Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. H. Feriha Akpınarlı, proje grubundan Doç. Dr. Fatma Nur Başaran, Arş. Gör. Dr. Vildan Bağcı, Arş. Gör. Pınar Arslan, yüksek lisans öğrencisi Özge Öztürk, IL-CA Bitkisel Boya Ar-Ge Merkez Müdürü Berrin Çamur ve Tirebolu halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

Tirebolu ve çevresindeki yörede dokuma, örme, işleme gibi ürünler, geleneksel ve kültürel özellikleri bozulmadan Merkez Müdürü Prof. Dr. H. Feriha Akpınarlı ve Doç. Dr. Fatma Nur Başaran Dokuma Atölyesinde prototip ürünler şeklinde hazırlandı. Hazırlanan ürünler atölyenin açılışında davetlilere sergilendi.

Hizmete açılan atölyede Arslan ve Aktürk tarafından katılımcılara eğitim veriliyor. Pamuktan ve yüzde 100 doğal hammadde ile yapılan Tirebolu bezi, Tirebolu Belediyesi tarafından üretiliyor.