Gazi’de Yaz Sezonu Çalışmaları
26 Eylül 2019 11:48

Üniversitemizin merkez yerleşkesinde yeni akademik yıl öncesinde düzenlemeler yapıldı. Personelimiz ve öğrencilerimizin giriş çıkışlarını güvenli bir şekilde sağlamaları amacıyla giriş kapılarına elektronik kart geçiş sistemi yerleştirildi. Yerleşke içindeki araç yoğunluğunun önüne geçmek için de bir takım düzenlemeler gerçekleştirildi.

Merkez yerleşkemizde yaz döneminde yapılan çalışmalar şöyle:

Yerleşke içinde yaya geçiş üstünlüğünü sağlamak için yaya geçitleri, yola şerit çizimi yapıldı, yeni trafik levhaları eklendi.

Işıklı yönlendirme tabelaları ile artık yerleşke içinde aranan noktayı bulmak daha kolaylaştı. Görme engelliler için de kabartmalı yerleşke planı levhaları asıldı.

Öğrenci ve personelimiz yerleştirilen yeni kondisyon bisikletleriyle spor yapma imkanına kavuştu. Bu bisikletlerde pedal çevirirken telefon şarj etmek de mümkün.

Yerleşkemizdeki bir diğer yenilik ise ayaklı piyano, Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Binasının hemen yanında müzikseverlerin kullanıma açılan ayakla çalınan piyano, ezgileriyle öğrencilerimize keyifli dakikalar yaşatıyor.

Rektörlük bahçesindeki aydınlatma lambaları yenilendi. Süs havuzu ve çevresinde düzenlemeler yapıldı.

Yeni oturma bankları ile personel ile öğrencilerimize daha fazla oturma alanı sağlandı. Eklenen yeni çöp kutuları ile yerleşkemiz artık daha temiz. Ayrıca yaya geçişlerini olumsuz etkileyecek park etmelerin önüne geçmek için, kaldırım kenarlarına büyük saksılı çiçekler eklendi. Bu saksılı çiçeklerle yerleşkemiz daha da yeşil bir görünüme kavuştu.

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ağaçların kökleri nedeniyle bozulan kaldırım taşlarında düzenlemeler yaparak, estetik ve kullanım açısından kolaylık sağladı.

Ayrıca giriş kapılarına hangi kapı olduğunu gösteren tabelalar da eklendi ve böylelikle yön bulmak adına kolaylık sağlanmış oldu.

Yerleşkeyi sınırlayan demir parmaklıkların üzerine üniversitemizin logosu eklendi.

Yeni akademik yılda bütün öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve Gazi Üniversitesi mensuplarına sağlık, huzur ve başarı dileriz.