Gazi’de Işık ve Işık Temelli Teknolojiler Çalıştayı Düzenlendi
16 Mayıs 2018 14:29

Gazi Üniversitesi Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ilki düzenlenen ‘Işık ve Işık Temelli Teknolojiler Çalıştayı’ Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirildi.

UNESCO’nun bu yıldan itibaren 16 Mayıs tarihini ‘Uluslararası Işık Günü’ ilan etmesi sebebiyle düzenlenen çalıştayın ilk açılış konuşmasını Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özçelik yaptı. Özçelik, konuşmasında ışık temelli teknolojilerin önemine değindi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 27’nci Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ise yaptığı konuşmada, UNESCO’nun barışın varlığı ve sürdürebilmesi için mücadele ettiğini bunun için de tüm dünyada eğitim, iletişim ve kalkınmanın eşit düzeyde olması gerektiğini savundu. Oğuz, teknolojinin Filistin ve dünyanın her yerinde insanların başına füze olarak değil, rahmet olarak yağması gerektiğini de söyledi.

Rektörümüz Uslan’dan Filistin’deki Katliama Sert Tepki

Konuşmasına, Filistin’de yaşanan katliama değinerek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Filistin’deki katliamı kınadı. Prof. Dr. İbrahim Uslan, tüm şehitlerimize ve Filistin’de şehitlik mertebesine ulaşanlara Allah’tan rahmet diledi. Uslan ayrıca, idrak edeceğimiz Ramazan ayının da ülkemize ve milletimize huzur ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Uslan, insan hakları kavramını üretenlerin bizim coğrafyamıza geldiğinde zulüm, gözyaşı ve kan olduğunu ve bunun da kültürlerinin zulüm üzerine olmasından kaynaklandığını ifade etti. Bizim medeniyetimizin bir rahmet toplumu olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, gençlerin bunu devam ettirebilmesi için kültürel değerlere sahip çıkması ve güçlü teknolojilere sahip olmamız gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Uslan, üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UNESCO’nun 27’nci Dönem Genel Kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’u da tebrik etti.

UNESCO’nun 16 Mayıs tarihini ‘Uluslararası Işık Günü’ ilan ettiğini ve bu sebeple Gazi Üniversitesi olarak bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektörümüz Uslan, Gazi’nin araştırma üniversitesi öz değerlendirme raporunda dört ana başlıktan birinin fotonik araştırma ve uygulamaları olduğunu anımsattı. Uslan, bu bakımdan Gazi Üniversitesini bu alanda tanıtmayı ve ülkemiz adına katma değer üreten bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Rektörümüz Uslan, ülkemizin rekabetçi ürün geliştirmesinde anahtar teknolojiler içerisinde yer alan fotonik sektöründeki Türk firmalarının bilgi ve teknoloji olarak rakipleriyle rekabet edebilmesi için bu alanda eğitimli insan kaynağına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.