Duyuru
ESC Çağrı İlanı
11 Aralık 2019 | 10:10

Üniversitemizin koordinatörü olduğu ve Avrupa Birliği’nin desteklediği 2019 R1 ve R2 dönemlerinde sunulan Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corp/ESC) projeleri Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.

Bu projeler kapsamında 1 ay, 3 ay ve 6 aylık sürelerde bireysel ve grup gönüllük faaliyetleri altında toplam 44 gönüllü AB üyesi ülkelere gönderilecektir. Projeler hakkında genel bilgiler ve başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.

Başvuru Şekli:

Başvurular için son tarih 31 Aralık 2019 olup başvurular geliş sırasına göre değerlendirmeye alınacaktır. Adaylar aşağıdaki linkten online başvurularını yaptıktan sonra Europass formatında özgeçmiş ve motivasyon mektuplarını gazievshope@gmail.com adresine son başvuru tarihinden önce göndermeleri gerekmektedir. Özgeçmiş ve motivasyon mektubunun İngilizce ve PDF formatında olması gerekmektedir. Ev sahibi kurumlar web üzerinden adaylarla mülakat yapmak isteyebilirler. Tabloda tahmini faaliyet tarihleri verilmiş olup ev sahibi kurumun uygunluk durumu ve vize süreçlerinden dolayı tarihlerde değişiklik olması mümkündür. Gönüllü seçim sürecinde Gazi Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına öncelik verilecektir. Türkiye de oturma izni olan yabancı uyruklu gençler de projeye başvurabilir.

Online Başvuru Linki: https://forms.gle/xLQQuMurZfZcCxVx9

Başvuru Şartları:

1- Adaylar 18-30 yaş aralığında olmalıdır.

2- Daha önce uzun dönem EVS ya da ESC yapan gönüllüler bu projelerden yararlanamaz. Kısa dönem gönüllülük yapan adaylar ise başvurabilir.

3- Proje faaliyetleri için yabancı dil şartı aranmaz ancak ev sahibi kurumlar farklı seviyede dil becerisi isteyebilirler.

background image