Eğitim ve Gelecek Perspektifinde Gazi Konferansı Yapıldı
25 Şubat 2021 | 12:39

Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Gazi Üniversitesi Vizyon Konferanslarının 3’üncüsünde "Eğitim ve Gelecek Perspektifinde Gazi” konulu etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahit Çakır katıldı.

Moderatörlüğünü Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe’nin verdiği konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Çakır, 1971 yılında Gazi Üniversitesine adım attığını, o zamanki adıyla Gazi Eğitim Enstitüsünde eğitim hayatına başladığını söyledi. O yıllarda Gazi Eğitimin üç yıllık eğitim veren bir enstitü olduğunu, öğrencilerin ise büyük çoğunluğunun yatılı okuduğunu anlatan Prof. Dr. Çakır, “O yıllarda yatılı eğitim özellikle ekonomik gücü olmayan ve Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen öğrenciler için önemli bir fırsattı. Ben de yatılı okuyan bir öğrenciydim. Derslerden önce hem sabah hem de akşamları etüt saatlerimiz vardı. Bu bizim için büyük bir şanstı çünkü hocalarımız gündüz derse giriyordu, akşamları da etüte kalıyorlardı. Bu sayede aklımıza takılan konuları kendilerine hemen sorup yanıt alabiliyorduk” diye konuştu.

Prof. Dr. Çakır, İngilizce başta olmak üzere Fransızca ve Almanca kaynaklarının olduğu bir kütüphaneye sahip olduklarını, bununla birlikte lisan laboratuvarlarına da sahip olduklarını anlatarak, “Dil öğrenmede teknoloji çok önemli, günümüzde dijitalleşme ile kaynaklara ulaşmak daha kolay. O dönem ise makaralı teyplerimiz vardı. Zamanına göre modern sayılabilecek bir teknoloji diyebiliriz. Yabancı dili öğrenmenin yolu kulaktan geçer. Biz de o dönem lisan laboratuvarlarında böyle bir teknolojiye sahiptik” şeklinde konuştu.

Gazi Eğitim Enstitüsünde yetişmiş hocaların ana bilim dalında aldıkları eğitimlerle birlikte ülkemizde okutulmak üzere önemli İngilizce kitaplar hazırladığını anlatan Prof. Dr. Çakır, dönemine göre oldukça başarılı olan bu eserlerin uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsünde kullanıldığını söyledi. Prof. Dr. Çakır’ın konuşmasının ardından konferans soru-cevap kısmıyla sona erdi.

 

background image