Diş Hekimliğinde Ağız ve Diş Sağlığı Bilim Şenliği
24 Ekim 2019 11:12

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde ‘Ağız ve Diş Sağlığı Bilim Şenliği’nin ikincisi düzenlendi. 20 Ekim’de halka açık olarak gerçekleştirilen şenliğe geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi büyüktü.

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve bilim insanlarıyla halkı bir araya getirmenin hedeflendiği etkinlikte katılımcılara ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verildi. Fakültenin öğretim üyeleri de diş ve ağız sağlığıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Şenlikte çocuklara diş fırçalamanın önemi uygulamalı olarak anlatılırken, katılımcılara ağız ve diş sağlığı kontrolü yapıldı.

Gazi Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe öğretim üyeleri, öğrenciler, çocuklar ve aileleri katıldı.

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Nurdan Özmeriç Kurtuluş, ağız-diş sağlığının önemi ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak ağız ve diş sağlığının, genel sağlığın bir parçası olduğunu işaret etti. Etkinliğin, farkındalık oluşturarak; eğlenceli, eğitici, temel ve anlaşılır uygulamalar yoluyla halk ve bilimi buluşturmak amacıyla planlandığını söyleyen Prof. Dr. Nurdan Özmeriç Kurtuluş, öncelikli hedefin çocuklar olduğunu ifade etti.

Dekan Prof. Dr. Nurdan Özmeriç Kurtuluş, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin URAP’ın yaptığı değerlendirmede dünyada ilk 200 içinde yer alan bir fakülte olduğuna işaret ederek, Fakültenin güçlü akademik kadrosuyla hem eğitim hem de sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini söyledi.

Etkinlikle toplumdaki ağız hijyeni, diş fırçalama alışkanlığı, periyodik diş hekimi kontrolünün önemi, iyi bir ağız sağlığı için gerekli koruyucu önlemler, ağız hastalıkları ve ağız kanserleri gibi çeşitli başlıklar altında, ağız sağlığı konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi hedeflendi. Böylelikle iyi bir ağız sağlığının önemi konusunda halkta farkındalık oluşturmak hem bireysel hem profesyonel olarak uygulanan koruyucu önlemlerin yaygınlaşması ve ağız sağlığının iyileştirilmesi sayesinde sağlık harcamalarının azaltılmasına katkıda bulunmak da amaçlandı.

Ülkemizde diş hekimliği fakülteleri arasında bir ilk olan şenliğe TRT de destek verdi. Şenlikte atölyelerin yanı sıra, panel, öğrenci kermesi, müzik ve dans gösterileri de düzenlendi.