Covid19 Kapsamında Esnek Çalışma Modeli EBYS erişim işlemleri
28 Ağustos 2020 | 10:59

26/08/2020 tarihli 31225 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler” başlıklı 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle Üniversitemiz genelinde kamu hizmetlerinin aksatılmaması şartıyla, uygun görülen birimlerde esnek çalışma modeline geçilmiştir.

Gazi Üniversitesi EBYS hizmetleri normal süreçte veri güvenliği nedeniyle sadece kurum içi erişime açıktır. Esnek çalışma modeline göre evden çalışmaya başlayan personellerin de EBYS hizmetlerinin kullanabilmesi ve hizmet aksamasının yaşanmaması için EBYS’nin kurum dışı erişime açılması gerekmektedir.

Kurum dışından EBYS kullanımının iki farklı amacı bulunmaktadır.

Bunlar:

1. EBYS paraf kullanıcıları (sadece evrak parafı yetkisine sahip personeller);

Paraf kullanıcıları, kurum dışı bilgisayarlarından Gazi Üniversitesi Proxy sunucuları kullanarak erişim sağlayabileceklerdir. Proxy Sunucu ayarlarını kurum dışı bilgisayarlarına yapmak için aşağıdaki kullanım kılavuzu kullanılabilir.

Bkz: GAZİ BİDB Proxy Sunucu kurulum kılavuzu

2. EBYS E-İmza modülü ile elektronik olarak evrak imzalayan personeller;

EBYS erişimi yapabilmek ve E-İmza ile evrak imzalamak isteyen personellerin, kurum dışında bulunan bilgisayarına VPN sistemini kurmaları gerekmektedir.

Bilgisayarlarına VPN sisteminin kurulumunu yapmak isteyen personellere (sadece e-imza modül sahibi), bağlı bulundukları birimleri aracılığıyla Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına yapılacak yazılı müracaatın ardından VPN erişim yetkilendirmesi yapılacaktır.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından VPN erişim izni verilen personeller, aşağıda verilen kullanım kılavuzunu takip ederek bilgisayarlarına VPN kurulumunu yaparak, EBYS erişimi sağlayabilirler ve E-İmza kullanarak kurum dışından da elektronik evrak imzalayabilir.

Bkz: VPN hizmeti kurulum kılavuzu

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı