Cem Ömür’ün Doktora Tezi TTGV 2018 Ödülünü Kazandı - Gazi Üniversitesi
Cem Ömür’ün Doktora Tezi TTGV 2018 Ödülünü Kazandı
24 Aralık 2018 10:39

Gazi Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) arasında imzalanan Sanayi için Araştırma Yetiştirme (SAYP) Projesi kapsamında Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Horuz ve Dr. Ahmet Bilge Uygur’un danışmanlığında yürütülen Cem Ömür’ün doktora tezi Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) 2018 ödülünü kazandı.

Çalışma kapsamında SCI-E listesinde bulunan, dergilerde 5 makale ve 2’si uluslararası olmak üzere 3 adet de bildiri yayını yapıldı. Tez başlangıcında Teknolojik Hazırlık Seviyesi TUSAŞ’da seviye 1 olan ısı borusu teknolojisi hazırlık seviyesi, bu tezle 5’e yükseltildi.

Ayrıca Doktora çalışması sonucunda TUSAŞ’ta edilen tecrübe ve erişilen bilgi seviyesi sayesinde, uzay ve havacılık konularında gerçekleştirilebilecek farklı ısı borusu uygulamalarına ve ısı borularının konvansiyonel olmayan imalat yöntemleriyle üretilmesine yönelik olarak yeni proje başvuruları yapıldı.