Burs - ABD Yüksek Lisans ve Doktora

Fulbright Komisyonu Türk vatandaşlarına ABD’de Yüksek Lisans ve Doktora bursu sağlamaktadır.

Son Başvuru Tarihi : 10.04.2017

Burs Adı
Master’s
Burs Başlangıç Dönemi 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi
Burs Süresi En fazla 2 akademik yıl

• Bursiyerin yerleştiği üniversitenin akademik takvimine ve programına bağlı olarak bir akademik yıl (9-12 ay arası)
  • Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)
    • İki yıl veya daha fazla süren programlarda bursun ikinci yıl için devam etmesi, birinci yılın sonundaki akademik başarıya bağlıdır.
Bursun Kapsamı
  • Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:
    • Eğitim ücreti ve masrafları (1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahil),
    • Aylık yaşam masrafları (gidilecek şehre bağlı olarak hazırlanan bir çizelge üzerinden belirlenmektedir),
    • Sağlık sigortası,
  • Gidiş-dönüş uçak bileti.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN

TIKLAYINIZ >>>

Burs Adı
Doctorate
Burs Başlangıç Dönemi 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi
Burs Süresi En fazla 2 akademik yıl

• Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)

! Fulbright bursu Doktora programının ilk iki yılını kapsadığından, geri kalan yıllar için bursiyerlerin gerekli maddi desteği kendilerinin (aile, okul, asistanlık, vb.) sağlaması gerekmektedir.

Bursun Kapsamı
  • Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:
    • Sağlık Sigortası
  • Gidiş-dönüş uçak bilet