Buluş Fuarı’nda Üniversitemize Çifte Madalya - Gazi Üniversitesi
Buluş Fuarı’nda Üniversitemize Çifte Madalya
03 Ekim 2018 14:27

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen (TÜRK PATENT) 3’üncü İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF 2018), üniversitemiz bir altın bir de bronz madalya kazandı.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Horuz, Dr. Cem Ömür, Dr. Ahmet Bilge Uygur ve Hasan Gürgüç Işık tarafından Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) çerçevesinde geliştirilen ‘Amonyak Dolum Sistemi’ birinci patenti ülkemizin en prestijli buluş fuarında altın, ikinci patenti ise bronz madalya ödülünü kazandı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından desteklenen SAYP kapsamında üniversitelerin akademik ve altyapı yetkinlikleri, savunma sanayi projelerinin gerçekleştirilmesi için kullanılıyor. ODTÜ’den sonra SAYP kapsamına dahil edilen Gazi Üniversitesinde 3’ü başarı ile tamamlanmış 10’u aşkın SAYP projesi yürütülüyor.

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı, Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen ülkemizin ilk ve tek uluslararası fuarı niteliği taşıyor. 30 farklı ülkeden katılımın olduğu fuarda 400’e yakın buluş değerlendirildi.

3’üncü İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF 2018),  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onursal himayesinde 27-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi.