Aramızdan Ayrılışının 81’inci Yılında Saygı ve Özlemle Anıyoruz
12 Kasım 2019 17:11

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü dolayısıyla Üniversitemizde anma töreni ve Gazi Eğitim Fakültesi C Blok (Yabancı Diller Eğitimi Bölümü) önündeki Atatürk Büstünün açılışı yapıldı.

Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Osman Çaydere, Öğr. Gör. Necmettin Yağcı ve Öğr. Gör. Azimet Karaman tarafından yenilenen büstün açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizami Aktürk, Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, akademisyenler, üniversitemiz personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gazili öğrencilerin Atatürk Büstüne çelenk koyması ile başlayan anma etkinliği, Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru’nun konuşması ile devam etti. Konuşmasında büstün tarihi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kuru, “1953 yılında, Gazi Eğitim Enstitüsü öğrencileri okullarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir büstünün ya da heykelinin olmadığını fark ederler. Bu eksikliğin Müdireleri Vedide Baha Pars tarafından zamanın Cumhurbaşkanı Celal Bayar’a iletilmesi sağlanır. Bir hafta sonra Atatürk’ün büstü Cumhurbaşkanı tarafından Enstitüye gönderilir” dedi.

Alev Kuru, yeni açılan büstün tarihi bir değer taşıdığının altını çizerek, büstün yenilenmesinde emeği geçen üniversite üst yönetimine, Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarına, ve öğrencilere teşekkür etti.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizami Aktürk ise, büstün önceki halinin iyi durumda olmadığının altını çizerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.