AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri
18 Kasım 2014 | 22:00
 

AnadoluJet’in, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle Çanakkale Savaşı’nın 100. Yıl dönümü münasebetiyle projelendirdiği, tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan, tarihi bilgilerin gelecek kuşaklara doğru ve sağlıklı biçimde aktarılmasını hedefleyen ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’ söyleşisi Çanakkale’den sonra üniversitemize geliyor.

Tarihçi, Yazar Talha UĞURLUEL’in anlatımıyla zenginleşen “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, tüm Türkiye’yi dolaşarak hem üniversite öğrencilerine hem de halkımıza yakın tarihimizin az bilinen, unutulmuş anekdotlarını şimdiye kadar hiç görülmemiş fotoğraflardan oluşan özel bir koleksiyonla aktarıyor. Ayrıca söyleşi esnasında Çanakkale Savaşı’nı anlatan, teknik tiyatro oyunu “Şüheda”’dan da bazı sahneler oynanıyor. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de gerçekleştirilecek. Kapanışta ise Talha UĞURLUEL kitaplarını imzalayarak katılımcılarla buluşacak.

Türk – İslam Tarihi Kültür ve Medeniyeti Topluluğunun verdiği destek ile 19 Kasım 2014 tarihinde saat 14.00’de Gazi Üniversitesi Merkez Kampusu, Mimar Kemalettin Kongre Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliğe tüm öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve dostlarımız davetlidir. 

background image