Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi (ATÖSİS) Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
15 Ocak 2021 | 16:48

Üniversitemizde Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi (ATÖSİS) bilgilendirme toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, göreve başlamalarıyla birlikte akademisyenlerin çalışmalarını sağlıklı olarak bir araya toplamak adına, Akademik Veri Yönetim Sistemini kullanıma açtıklarını belirtti.

ATOSİS sistemiyle ilgili, yaşanabilecek sorunların çözümü için Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü bünyesinde destek masası kurulduğunu belirten Rektörümüz Musa Yıldız, “İlettiğiniz tüm problemlerle ilgili olarak, sizlere en kısa sürede dönüş yapılıyor ve bundan sonra da yapılmaya devam edilecektir” diye konuştu.

Prof. Dr. Yıldız, 2020 yılı içerisinde akademisyenlerin gerçekleştirdiği faaliyetlere yönelik olarak, akademik teşvik ödeneği başvurusunun mevzuata göre Ocak 2021’de belirlenen takvime uygun olarak gerçekleştirileceği bilgisini vererek, “Üniversitemizin tüm birimlerinde, akademik teşvik ödeneğinin başvuru ve değerlendirme süreçleri, AVESİS ile uyumlu çalışan Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi (ATÖSİS) üzerinden yapılacaktır. Bu toplantı kapsamında sizlere öncelikle ATÖSİS sistemi tanıtılarak, sonrasında da sorularınıza cevap verilmeye çalışılacaktır” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimizle birlikte sağlık ve başarılı bir 2021 yılı geçirmek temennisinde bulunarak sözlerini noktaladı.

Rektörümüz ardından, Erciyes Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Kalınlı ATÖSİS sistemiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kalınlı, ATÖSİS’in akademik teşvik ödeneği süreçlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla geliştirildiğini, mevzuat gereğince araştırmacıların akademik faaliyetlerini YÖKSİS sistemine işlemelerinin zorunlu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kalınlı, konuşmasında teşvik başvurusu ve değerlendirme sürecinden de bahsetti ve bunun 9 aşamadan geçtikten sonra, karara bağlandığını açıkladı. Prof. Dr. Kalınlı’nın sunumunun ardından soru cevap kısmına geçildi.

 

background image