5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi
19 Ekim 2017 | 08:01

5.Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi “Her çocuk için güçlü başlangıç; erken çocuklukta kültürel çeşitlilik ve kapsayıcı eğitim” teması ile 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Kongrede bu temayla ilişkili birçok alt konu tartışılacaktır.

Ülkemizde ve dünyada erken çocukluk eğitimi konusunda çeşitli felsefe ve çıkış noktalarından hareket alan birçok eğitim programı ve yaklaşım mevcuttur. Ulusal, bölgesel veya daha mikro gereksinimlere göre farklılaşan bu programlar çeşitlilik yaratarak tüm gereksinimlere hizmet edebilme açısından erken çocukluk hizmetlerinin yaygınlaştırılabilmesinde çok önemlidir. Bu kapsamda kongremizde özellikle dünyada ön plana çıkan model ve yaklaşımlarla ilgili özgün araştırmalar sunulacaktır. Kongrede erken çocukluk eğitimi alanındaki kavramsal sorunlar da ele alınacaktır. Erken çocukluk eğitimi alanında kullanılan pek çok kavram çoğu zaman uluslararası terminolojiyi yansıtmamakta ya da ulusal çeşitlilik göstermektedir. Erken çocukluk eğitimcisi (okul öncesi öğretmeni / okul öncesi eğitimcisi), birlikte eğitim (kapsayıcı eğitim / kaynaştırma / bütünleştirme), yakınsak gelişim alanı (gelişmeye açık alan / yakınsak gelişim alanı) v. b. gibi örnekler çoğaltılabilir. Kongrenin alandaki kavramsal sorunları dile getirecek bir ortam olması ve çözümüne katkı sağlaması hedeflenmektedir.

5.Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’nde görüşmek dileğiyle…

Detaylı Bilgi İçin: https://okuloncesikongresi2017.org/